2010-01-14

Mäh!!! :)

Fattar ingenting... Vägning idag, det är ju Torsdag... Förra veckan gick vi hem ledsna & besvikna, för att denna vecka gå hem med en 380g tyngre gosse & med ett stort leende på läpparna!!

Killen vägde nämligen 9080g idag!! Otroligt!!

Ändrade kosten efter i Torsdags & nu får han:

Då vi vaknar gärna 07.00 en flaska Enfamil, ca 230ml på pump, 80ml i timmen. Enfamil tjocknar när det kommer ner i magen, blir som gröt & svårare att kräkas upp... Efter det en ny mat som ligger i påse färdigblandad. Påsen fäster man på pumpen, om man inte har kräkbarn, då häller man upp detta i ett glas så mycket som behövs för en måltid... Detta blandas med ngn puré, päron/aprikos gör att det tjocknar på bra. Sedan sprutmatar vi direkt i knappen som en måltid... Just nu fixar Sixten ca 140/150ml/måltid. Nu får han före sova, vid 11, sedan då han vaknar direkt men iallafall minst tre måltider innan han går & lägger sig för natten typ mellis middag & kvällsfika. Då han somnat kopplar vi på pumpen med en till flaska enfamil & håller tummarna för att kräkset håller sig borta!!! varje måltid berikas oxå med 15ml calogen, ett kosttillskott med typ bara fett... 50g fett & 450kcal/100ml det är grejjer det!!

Hoppas på att kunna öka dosen varje måltid med sprutmatning så vi kan övergå till måltider & slopa pumpen... Den är såååå väldigt ivägen. Piper när man är mest stressad & inte har tid... Piper för att deet är occlution, väck på slangen, för att det kommit luft i slangen för lilleman ville ligga ner på golvet & vila, piper för att maten tar slut osv... Det är alltså JÄVLIGT irriterande. Så om måltider med mindre kräk & viktuppgång kommer att funka kommer jag vara den lyckligaste mamman i världen!! :)

Att bara äta på måltider kommer ju oxå betyda mättnad & hungerkänslor vilket kanske kommer göra att lilleman vill äta lite då han är hungrig????

Har jag berättat att jag börjat träna????
Första passet i Måndags PUMP. Imorgon gör jag ett till, lunchpass & har även bokat upp mig nästa måndag... Känns kanon!!! Nu börjar livet utanför väggarna på Tomtegatan!!

Har målat klart ett vitrinskåp som ska stå i matrummet på morgonen. Nu blir det storstädning, sedan är jag lite sugen på semelbak... Får se vad som hinns med... Men fick hur mycket energi som helst då Sigge kom hem 380g tyngre :) Tjohhooo

Ps. Ikväll är Lena pena barnvakt medan vi går på bio, Luftslottet som sprängdes. Jag läääängtar!!!

2 kommentarer:

Bengt sa...

Det var trevlig läsning! kanske det finns någon pump som tar bort fett också! skulle behöva en sån!!! Ingemo och Bengt!

Jessica sa...

Hur mådde musklerna egentligen dan efter första träningspasset på typ 4 år?

I Håckstaviken cyklar vi nämligen aktivt, sen en vecka tillbaka, på den stora termometern/klädhängaren som tar en himla massa plats i vardagsrummet. Det känns en del efter att ha legat lågt det senaste året........

Kram