2009-01-06

Sigge blir sämre...

Mathias skickar sms o kollar om jag är vaken.. Vill prata av sig & berätta att han plockat in en syrgastratt eftersom saturationen bara sjunker.. Går ej över 89% nu & under tiden vi pratade gick han ner till 82% Det är inte godkännt..

Jag läste på en annan mammas blogg idag som har sin lilla flicka på sjukhus som vi med vår lilla kille.. Denna lille tjej har fått en förkylning & har mkt segt slem i luftvägarna.. Dom hade fått ordinerat från lungläkare i gbg en medicin som gör underverk med den här lilla tösen..
Jag Googlade om den & tycker att den verkar vettig även för oss.. Mathias tar upp det med läkare för som det är nu ser vi samma mönster som sist vi låg inne & nu tycker Mathias att det är nära för en resa söderöver igen.. Ska vi åka så gör vi ju gärna det innan han behöver intuberas med respirator & förflyttas med akut ambulanshelikopter..

Så här fungerar medicinen
Acetylcystein finns i olika former, bland annat i medicin som man andas in. När man andas in medicinen blir segt slem mer tunnflytande. Då kan det bli lättare att hosta upp slem som annars täpper till luftvägarna.


Gissa vem som vaknar brevid mig i sängen & blir helt lyrisk över att datorn finns på plats.. Axel!
Dax att sluta.. God natt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin bild på barnen. Jag hoppas eran förkylning vänder. Vi tänker på er o hoppas att det snart blir att snöra på skridskorna.
Kramar i mossor Susanne med familj

Anonym sa...

Tråkigt att höra att han bara blir sämmre! Skönt att man faktist kan ge varandra lite tips man vet ju att det ibland kan behövas att man själv leker läkare.....eller vi är väll snart det eller?! ;).
Hoppas nu att han kan få medecinen och att den gör under även på er kille! Risken med den är att man kan producera mer slem men hällre suga lite mer än att det är som snor och det är jättejobbigt att få upp!!
Tänker på er! Många kramar Alice med familj