2009-01-05

Influensa

GOTT NYTT 2009 ALLA!!
Det börjar verkligen inte bra.. Men det kan ju BARA bli bättre!!!

Ber om ursäkt för att vi inte uppdaterar.. Men hela familjen förutom Mathias ligger just nu i influensa & har gjort mer eller mindre i över en veckas tid.. Det började med Olle, Feber, snor & hosta.. Sedan var det min tur, Axels tur & inatt hände det som inte fick hända.. Sixten blev smittad.. Vi som vart så duktiga!! Varit på olika våningar Friska -nere & Sjuka uppe, handsprit överallt i hela huset & inte träffat en människa.. Helt otroligt!! Hur kan detta hända??

Idag åkte vi iallafall in med Axel & Sixten. Vi tog vikt, temp, satkoll & crp.. Det positiva med det var att Sixten ökat till 5920g Kanon!! Axel 8420g vänta på brorsan lite nu... Det negativa.. Crp Axel låg på 12 Högt men inte så konstigt då han varit sjuk så länge.. Sixtens crp låg på 52 Skyhögt!! Inte bra.. Det blev Sal 9 på Infektionsavd på barn bums!! & ögona böj..
Så nu ligger han där med en saturationsmätare på foten & en infart för ant ibiotika på handen.. Tur att syster A inte jobbade för då hade han fått en i skalpen, usch hatar det stället för en infart.. Ser ju så himla sjuk ut då..

Hittills har han inte haft alltför låga dippar på saturationen utan håller sig mellan 85 & 97% Men det är lägesberoende... Ligger han på sin dåliga lunga så mår han bättre men ligger han på sin friska lunga mår han sämre... Den jobbar väl sämre då helt enkelt.. Man har iallafall satt in antibotika & jag hoppas den gör sitt jobb innan han blir mkt sämre..

Olle stackarn han håller på att försvinna.. har matvägrat i en veckas tid.. & han som fick skridskor av tomten & har bara hunnit prova dom en enda gång.. Typiskt!
Superlyckliga Olle skulle berätta för Morfar att han fått skridskor av tomten.. -Morfar, jag köpt skridskor ti Tonmten!!! GOUNGE!!! :)

Axel stackarn han bajsar massor av förkylningen & kräks massor av hostan.. Nu ligger han brevid mig i sängen & det låter som han andas genom ett sugrör.. Har precis somnat om efter att vi bytt efter en jätte kräka.. Usch & fy!!

Jag hoppas hoppas hoppas att vi inte behöver åka till Göteborg denna gång.. Men skulle det mot förmodan hända så har vi ju vår lilla Freja filur fröken där nere & det skulle va så himla kul att få krama om henne med Mamma & Pappa!! Var ju så länge sedan vi sågs..

God natt mina vänner, om jul & nyår skriver jag en annan dag men nu vet ni läget idag!!

Nu ska vi sova & kurera oss!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch vilken tråkig start för er! Hoppas allt löser sig hemma så ni slipper en resa till. Tänkte bara bekräfta en sak som ni skrev (konstigt om ingen sagt det) men det är faktiskt så att om man ligger på sida så kan man nyttja den övre lungan (alltså den som inte ligger mot madrassen) bättre eftersom lungblåsorna öppnas bättre då. Om Sigge ligger på sin bättre lunga så jobbar den alltså sämre och då blir resultatet automatiskt sämre saturation.
Kram på er allihop och krya på er!
Från oss i Håckstaviken

Freja sa...

jag misstänkte att det var nått lurt med er eftersom ni inte hade skrivit på ett tag! Själv sitter jag hemma!!! Helt underbart.

Hoppas det löser för er och att ni inte behöver ¨åka till gbg! kram