2008-11-24

På sjukhuset...

Dagens vikt Sixten: 5695g

(Hyfsat med tanke på alla kräkningar)

Pratade med Thomas om matpumpen vi ska få hem, han tycker inte att det är ngn bra idé.. Menar på att han börjar ju bli äldre & mer rörlig & då blir det ju lite knepigt om man ska sitta fast i en slang.. Vi håller faktiskt med & vi pratar om att vi ska ändra om matningen litegran så han äter mer på kvällen än på natten, man stjäl mat från 02 målet & ger det på 18 & 22 målet istället.. Till slut har vi fått bort natt målet & det är ju slutligen vårt mål!! :) Man äter ju vanligtvis inte på natten...

Vi pratade om saturationen oxå & så länge han håller sig runt 90 är det ok att fortfarande vara hemma.. men ligger han runt 80 får vi nog åka in.. Men runt 80 ska han inte ligga säger Thomas & vi håller med.. för nu tänker vi vara friska!! Om det nu skulle vara fallet att han kräver syrgas ibland så finns det syrgasbomber att låna hem..

Snart är det oxå dax för RS-vaccinationen.. T berättar för oss att det är inte ett 100%igt skydd utan bara 50% men 50% är ju faktiskt bättre än inget.. Fick emlaplåster med oss hem som vi ska sätta innan vi kommer in för sticket.. Trotts detta är det väldigt viktigt att vi inte tar med Sigge bland nå barn eller jättestora folksamlingar.. han har väldigt liten marginal nu efter denna vistelse på sjukhus.. Vi bestämde faktiskt att Olle får "vila" från dagis nu dom sista veckorna före jul.. Jättetråkigt för honom men vad ska vi göra.. Tråkigt att dra hem något från dagis & så får vi fira jul på Sjukhuset.. Inte kul!! Dagis lovade att vara ute förmiddagarna så vi kan komma & leka ute istället... Vilket kanondagis vi har!! Känner verkligen att vi trivs där!!

Olle ja, Ollefisen är ute med kussarna & åker pulka!! Jippiii!!!

Idag fick Sixten smaka majs & päronpuré i munnen.. Det var lite kul tyckte han.. Men han förstår fortfarande inte var han ska göra av det han får i munnen.. Istället blir tungan lång som en slips & purén hinner nästan torka innan han gör ngt med den... Kräktes iallafall inte upp den... Ett bra tecken!!

Kram på er alla nu ska jag göra advent!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänker på er!
Kram Anne-Lie

Anonym sa...

Håller tummarna att Sixten inte blir dålig igen. Vilket bra dagis ni verkar ha ;) Skönt att få komma ut och leka lite. Håller tummarna att allt går bra och att Sixten håller sig från förkylningarna. Tänker på er tusen kramar Olivia