2008-11-08

Att göra lista


Sixten återhämtar sig..
Idag var det riktigt roligt att komma till Sixten, möttes av ett stort leende & jag så att han mådde riktigt bra.. Han hade bajsat & det väldigt mkt det var bajs överallt.. Fick till & med byta kompress till ljumskbråcket.. Haha!! Konstigt att man kan bli så glad över att någon bajsar men Sigge har ju varit så oroligt pga att han inte bajsat så när det väl kommer igång är det stora segertecken vi gör!!
När vi låg på IVA gjorde vi klart för alla att ljumskbråcket ska va fixat då vi åker tillbaka till Hudik & faktiskt så lyssnade dom på oss & tog bort det.. Så nu har vi bockat av en grej på vår "att göra lista"
Att göra lista:
  • Kolla upp Sigges kräkningar- kan det vara magmunnen som spökar??
  • Ögat- Det som eländigt kladdar & rinner hela tiden..
  • ViloPulsen som ev ligger för lågt.. Mellan 60 & 70 Vilket var ok sa läkarna hemma i Hudik men här vill dom spela in honom under ett dygn för att se att han klarar av detta... Om inte så måste man sätta in en Pace maker..
  • Vaccinationer- Sigge ska få vaccin mot influensa, RS-virus, Prevenar & 5 månaders sprutan.
  • Hur år vi vidare med maten? Logoped / Dietist

Sigge har ju problem med att äta själv, han har en peg/gastrostomi i magen som han får mat igenom.. Målet är ju att han ska lära sig själv vilket inte är så lätt.. han kräks av bara synen på en vällingflaska.. För att inte tala om en sked fruktpuré.. Vi har iallafall tagit upp detta på sjuhuset i hudik & man skickade en remiss till tal & svälj center (sug & svälj center som Mathias sa :) Haha helt fel tillfälle oxå). Iallafall så har vi fått en tid... i december.. Hmm.. Det tyckte vi inte om & har tagit upp här.. Så nu ska vi få träffa en logoped här innan vi åker hem & då blir dom tvungna hemma att följa upp direkt då vi kommer hem.. Smart va!?

Annars tror jag dagen har varit ganska bra för vår lilla skrutt.. har sovit mellan 13 & 18 & Bajsat två stora lass.. Nu är Mathias där nere för att natta honom.. När han kommer hem ska vi tjuvstarta lite på julen & dricka glögg.. Mmm.. Nu kom hLägg till bildan tillbaka & berättar att Sigge mår mycket bra! Kunde klara sig utan syrgas ett litet tag & det är vi glada för!! Tecken på att vi är på rätt väg!!

Trevlig helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag och Lotta hoppas allt går bra nere i Göteborg. Häls: Knot: