2008-11-11

Flytt

Det har varit fullspäckade dagar..
Igår åkte vårt första team av assistenter hem till Hudik & vårt andra team kom ner till oss i Göteborg. Såå skönt med hjälp!! TusenTack brudar!! I samma veva fick vi byta rum här på Ronald.. Numer bor vi på vinden i ett jättestort rum med sovrum i & egen soffa med TV, riktig mysig lya!! Det bästa av allt är att man slipper allt spring nere i dom stora köken då vi bara är 4 familjer som delar på 2 kök här uppe.. Till Olles förtjusning är det en kille Rasmus (Rassut som Olle kallar honom) som är lika gammal & bor här uppe & dom har funnit varandar & spelar innebandy, tittar på TV & leker med carsbilar..

Idag har vi varit på Allum & handlat, Olle fick en ny bil & grabbarna fick fina fleeceoveraller.. Tanken var att jag & Mathias skull åkt på Bio & tjejerna skulle vara med Olle & Axel.. Men då vi kom hem från Allum ringde dom från 323:an & sa att Sigge skulle flytta ut på eget rum.. Eget rum betyder att en förälder alltid måste finnas med honom vilket genast blir rätt bökigt för oss då vi har O & A på Ronald.. Men eftersom Sigge har klarat sig utan syrgas mest hela dagen frågade jag vad skillnade va med eget rum & ta med Skrutten till Ronaldpermis.. Det var väl inte alls någon stor skillnad sa dom, så vi packade genast väskan & drog hem med en lånevagn & ett stort leende på läpparna.. Sigge har ju aldrig vart med oss på Ronald.. Vi har flugit hem så fort han inte behöver vårdas pga hjärtat för då ska ju hemsjukhuset klara det.. men nu är det annat..
Sigge mår hyfsat & vi har vissa saker kvar att göra innan vi
kan åka hem.. Bla så har dom ju spelat in ett dygn av Sigges
hjärta med ekg & bandspelare.. Detta för att pulsen inte jobbar som den ska.. man vill gärna att den ska ligga över 90/100 Men då han sover sjunker den & slår under 60.. Det är INTE bra.. Imorgon kommer vi att få dommen.. Klarar han inte av detta blir dom tvungna att öppna honom igen & koppla på en pace maker på hjärtat.. Det vill vi helst klara oss utan!!

Vi har haft 2 träffar med en logoped.. Igår var hon till oss & kikade lite på Sigge & pratade lite om hans förutsättningar för att kunna äta själv.. Idag var hon till oss & tittade då han skulle äta.. Vår kille som har bråkat & stökat varje gång vi ska ge honom mat i munnen Satt & log mot denna logoped & tog flaskan som han aldrig tidigare gjort, i så fall väldigt länge sen. Men visst är det irriterande!? Bara för att vi bråkat till oss en logoped & hon står & tittar går matningen jättebra..









Nu ska jag släcka & lägga mig, Olle sover i min säng Axel i sin säng, Mathias & Sigge är på väg ner till sjukhuset för att bolla, inhalera, byta blöja, medicinera & sova.. Imorgon blir det En vaccinspruta Pevenar & ev permis till Ronald & brorsorna.. Axel han somna för natten innan dom han säga hej till varandra idag så jag hoppas vi hinner ta hem Sigge imorgon så dom kan få kramas lite :)

God natt & sov så gott!!
Lägger till bilder till detta inlägg då jag hittat sladden..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej gumman!
Vad skönt att få läsa hur ni har det. Känns som det är lite bättre nu än sist vi hördes. Hoppas pulsen går upp, så Sixten slipper en till operation. (Han är en riktig tuffing han).
Vad kul att Olle fått en kompis, kan tänka mig att det är full fart på honom ;)
Pussa på barnen och en liten på Mattias oxå ;)
Kram Olivia

Elin och Peter sa...

Hej igen..

Det är som "morfar skrev", så himla skönt att kunna läsa allt om och om igen här på bloggen. Det tar ju ett tag och få in allt som händer med Sigge. Myspys att ni fått vara hela familjen tillsammans också. Bästa medicinen för er alla! Bamsekramar från Elin