2009-03-13

Ändrade planer...

Idag var det meningen att Sixten skulle opereras, knappsättning & spola tårkanalen i ögat.. Sigges öga har ju runnit ända sen han föddes & varje gång vi frågat ngn om det så har man sagt att det gör man inget åt förns efter ett års ålder. OK!
Men så i December när vi låg "inne" så sa vår läkare att nu måste vi göra något åt detta så vi fick en tid på ögon & där fick vi höra samma sak vi hört alltid att: Inte före ett års ålder... Tack! Vi blev i allafullafall lovad att nästa gång han blir sövd för något annat så skulle man fixa det. Man vill ju inte gärna söva vår lille kille i onödan & då INTE för en liten fix i ögat... Remissen skulle skickas & det kanske den blev men förmodligen till Göteborg. Nu när vi fick en tid för knappsättning i Uppsala hade dom ingen aning om att man skulle fixa ögat. Vi ringde barn i Hudik & bad dom skicka remissen & nu skulle det bli av.ÄNTLIGEN!!!! I Tisdags ringde ögonläkaren från Uppsala & frågade när på Onsdag den 11 han skulle infinna sig på Op?? Ja inte vet jag sa jag för Sigge ska opereras på Fredag... Som vanligt har vi jordens otur & på Fredagen skulle denna ögonläkare (den enda som utför dessa ögonoperationer på barn på hela Akademiska) vara ledig & ej i stan. Han förklarar för mig att han är ju faktiskt inte ens ett år & detta brukar man inte åtgärda före ett års ålder... Tror ni jag blev nå förbannad??? JA! Vi blev lite ovänner men efter ett tag så insåg han hur viktigt detta var för oss & gav mig i förslag att avboka tiden på Fredag & boka ny tid då han är i tjänst... Jag gjorde så & efter mkt om & men samtal hit & dit med diverse sammordnare nere i Uppsala så har vi fått en ny tid på Måndag den 16e & då kommer denna ögonläkare att var med! Grymt skönt!
Det blev lite meckigar för oss då vi ändå måsta åka ner till Uppsala igår för Ultraljud av hjärta & Narkosbedömning. Men vi tog taxi & tog med Lena så en dag i Uppsala blev riktigt mysigt...
På Söndag kl 15.00 kommer en ny Taxi & hämtar oss, på måndag blir det operation någon gång under dagen beroende på hur dagen ser ut för kirurgen. Dom vill ha kvar oss över natten & på Tisdag kommer Mathias & Axel ner & hämtar oss.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att du skriver så bra. Det känns nästan som man själv är med när det händer. Många med mig har längtat att få läsa vad som händer. Hoppas nu allt går bra i Uppsala och ha en jätteskön helg.
Älskar er
fam.