2009-12-01

SIXTEN





Måste ju uppdatera hur det går för vår lilla minsting...
Ja faktiskt har han ju gått upp lite i vikt men stått stilla nu ngn vecka vilket troligen beror på allt kräkande... Nu utreder vi det & börjar med att ta tag i bajseriet. Det stannar inte vid trög & hård mage utan ska ju naturligtvis bli förstoppning på förstoppning.. inte konstigt då att han kräks så mycket som han gör... I Torsdags fick vi en lektion i hur vi ska ge honom oljelavemang. Sticker in en ganska tjock (som tempen) kateter 5cm i rumpan på honom & genom den sprutar vi in rapsolja. Inget som han tycker jättemycket om men det verkar ju hjälpa så han får stå ut med det ett tag till. Sen i Torsdags har han bajsat alla dagar utom Lördag & förr har det ju alltid gått typ 4/5 dygn mellan & då har vi fått hjälpa honom för att det ska komma ut... Man kan ju tycka ibland att det liknar en förlossning...

Börjar prova ny mat oxå, men eftersom den är så rinnig/lös så blandar vi ut den med lite matpure så den ska bli lite tjockare & inte "skvalpa" upp till en kräkning... Pure går inte att ta genom pumpen utan då får man köra "manuellt" med hand & spruta... Man tycker ju att det ska väl bara vara att spruta in men det blir ju lite meck ändå... Med erfarenhet av "snabb sprutmatning" måste han ha vilat från pumpen ca en timma innan så det är relativt tomt i magen sedan måste han ju vila ca en timma från pumpen efter oxå annars kommer det ju komma upp lika fort igen... & för att vara på den säkra sidan vill jag att han vilar kvar i matstolen ett tag oxå.. Allt detta gör ju att det måste planeras lite från morgonen... jag kan ju inte dra igång med detta när som utan det blir ju vid lunch mellis eller middag då vi andra oxå ska äta... helst inte lunch för då ska ju grabbarna sova efter = kräkvarning... Middag för nära sova på kvällen = kräkvarning... Så man blir ju liksom lite låst... Men en underbar tid då vi kan koppla bort pumph--vete... Önskar att vi snart kan komma ifrån den & köra måltider... Sigge visar ju tydligt att han tycker det är roligt att prova mat då magen är tom & hungrig... Ibland kräks han ju bara av att se oss äta, han blir så himla äklad av det, men då blir det ju himla lättare att äta lite själv då han inte längre mår illa... Vi blir ju knäpp av allt detta men hoppas på en förändring nu, stackars lite har så jobbigt!!

Annars är Sigge rätt pigg, uppe & springer, retas med sina bröder, slåss kastar saker imiterar Hulken & mycket mycket mer... Han är en glad liten kille som älskar att leva.. Tack för det!!!

Sixten vi älskar dig & dina bröder så det gör ont... Hoppas att allt bara blir bätttre! Puss

4 kommentarer:

annelie sa...

Hej på er.. va skoj att du uppdaterar och lägger ut lite bilder!! Kan inte längre slå på datorn utan att kolla till hur ni mår.. kämpa på o mys så mycket ni kan o orkar!! Tror nog att Sigge kan smaka en ostkakebit snart.. Kramar Annelie, Matte o Mackan

Här är vi!! Norin/Lindgren sa...

Om inte ostkaka kommer ju saftsåsen säkerligen bli en favvo ;) Kram på er!!!

Elin och Peter sa...

Med den eviga sjukstugan vi har här på Håsta är det perfekt med lite uppdateringar här i stället. Vi längtar efter er! Kram!

Bengt sa...

Ni är bara bäst! Ingemo och Bengt.