2009-10-07

SIXTEN


8220g vägde Sixten förra veckan... Vi går ju på barn & väger en gång i veckan & imorgon är det dax igen... Har ju faktiskt lagt på sig lite varje vecka nu & det känns ju bra!!!

Sixten har utvecklats väldigt motoriskt & "ljudligt" på slutet... Nu drar han iväg på fot oftare än på knä, springer faktiskt då han har en läragåvagn/bil framförsig... Han är jätteduktig!!!

MEN han har oxå blivit en liten HULIGAN här hemma, han kastar saker hela tiden skriker & lockar med sig sina bröder att oxå skrika allra helst vid matbordet & då jag naturligtvis är själv med dom...
Sixten blir så förbannad då vi erbjuder honom mat & dryck så han fäktar med händerna & skickar mjölkglas, skedar & tallrikar över bordet... Phu!
Olle säger - Sixten man får inte kasta! Axel skrattar...
När vi lyckas överlista honom & få in ynka lilla biten mat eller droppe vatten så kräks han ju... Eller pillar ut det med tungan... Ibland, väldigt sällan, överlistar vi honom så pass att han inte ens märker att han sväljer... Hihi... Det är en härligt vinst!!
Idag lurade jag honom stort med en stor sportflaska vatten, sprutade in vattnet i munnen på honom utan att nudda munnen med flaskan & han tyckte faktiskt det var kul. Gapade efter mer.....1-0 Mamma-Sixten

Håll tummarna för imorgon nu alla!!! Det behöver vi...

3 kommentarer:

Freja sa...

Jag trodde att det gick bra med maten! Men icke! VAd ska vi göra med våra små huliganar med maten?? Hoppas på stor viktuppgång!

kram kram

Hannah sa...

Jag vet inte hur jag hade gjort om Vera varit en som kräktes. Antingen fått torka efter både henne och Alma (som oxå kräks om ngn annan kräks) eller ett eget matrum till Alma, ljudisolerat då eftersom "kväljljud" oxå får Alma att kräkas, hade ju blivit lite jobbigt :-)

Med Vera är det tvärtom ibland, att jag stoppar hennes ätande så hon inte ska kräkas.


Håller tummarna för vikten!

Anneli, Stinas mamma sa...

va duktiga ni är med att få hela ert "livspussel" att gå ihop med tre busiga barn, jag som tycker att det räcker med ett :)). Härligt att se bilderna på er - ni ser ut att må bra! Å va stora barnen blivit! Vi har det också bra, Stina växer mer på längden är bredden, hon har inte mycket till hull. Hon äter bra, men springer och klättrar hela tiden så det mesta av energin går åt till det. Kramar kramar till er alla fyra från Stina, Anneli och Kenneth i Arvika i Värmland