2009-05-08

Oturen förföljer oss..

Då va det tomt i stugan, Erica, Olle o mormor har begett sig till utlandet.
Nu är man själv med Axel och Sixten. Lena pena hjälper till på dagarna.

Erica och Olle for iväg på måndag natt, allt gick bra med att komma iväg. Mats skjutsade ned dom till Arlanda..

Tisdagen gick fort med promenader, äta mat å byta blöja :) Lite ovant o va själv med grabbarna under så lång tid!! Skönt att Lena Pena finns!!

Det började bra..
En liten förkylning kommer smygandes på Axel, med lite host och snor. :(

Onsdagen togs en rejäl promenad hela förmiddagen, efter det blev det lunch och badning. Sigge började hosta mot kvällen. Minsta lite symtom till snor så får ju han sin kräk-hosta direkt.. Känslig e nog bara förnamnet..


Torsdag begav vi oss mot vågen på sjukhuset. Dr T var inte där men vad gör väl det när vi har våran Eva.. Där är det aldrig ngra problem.. Blir alltid så himla bra bemött hos våra vänner på Hudiksvalls sjukhus.. Och nu går pratet om nedläggning o flytt till Gävle.. :( Det så kallade "sparförslaget"... Vad är det som händer.. Utan o vara allt för insatt så känns det för jävligt för våran familj o säkert för hela bygden.. Hur kan man ens fundera på att dra ned inom vården.. Vad blir kvar av Hudik om sjukhuset halveras o sen kanske försvinner?? BB i Gävle.. Rolig resa.. NOT.. Man får hoppas att politikerna lägger ned förslaget o kommer på ngt annat att dra in på..

http://helahalsingland.se/halsingland/allatexteromsparforslaget

Till vikten:
Sigge: 7130g
Axel: 8860g
Synd att ökningen var så liten, men bättre än inget.. Nästa vecka ska vi träffa Dr T o prata om hur vi ska gå vidare med maten.. Sigge får vanlig Nutramigen med duocal pulver i.. Får se om det blir någon annan sorts mat eller vad han hittar på.. Skulle oxå vilja prova ngt nytt "extra tillskott" istället för duocal.. Märker att kräkningarna ökar när vi kommer upp i "bra" mängd duocal..

Torsdagen har varit en riktigt hostig o snorig dag för Sigge.. Har kollat saturationen ngra gånger och den har legat normalt.. :) Skönt.. Lite feber på bägge, runt 38 grader.. Trodde ett tag när han hostade som värst att vi skulle bli kvar på sjukan men vi lyckades nästla oss ur.. :)

Natten mot Fredag blev trots allt skaplig.. Var upp ngn gång när Sigge hostade som mest och lugnade ned honom.. Kl 5:00 ringer "host o kräk" klockan som vanligt!! Då e man skapligt trött men som sagt, man kan inte välja.. Upp o börja dona innan Axel oxå vaknar!! Mat till Sigge, Axel vaken, blöjor, temp (under 38 på bägge), kläder, medicin, inhalera bägge, lek o sen dags för frulle..


Gör gröt till Axel o en tallrik fil o flingor till mig.. Axel tittar på tallrikarna o börjar skrika o gestikulera... Han skall minsann inte ha gröt när jag käkar fil o flingor.. :) Efter 10 min hård förhandling börjar han inse att det blir gröt trots allt o sen slukar han tallriken på ngra minuter!! Efteråt får han en halv macka med leverpastej.. MUMS!!


Dagen har gått riktigt bra sen.. Bägge har varit pigga o Sigges hosta har blivit mkt bättre.. Hoppas det fortsätter så!!


Evert o Barbro kikade förbi.. Grabbarna körde racet o spökade på som bara den.. Axel passade på att ta 3 steg.. New record!! Det ska till besök för att det ska hända saker.. Verkar som grabbarna tycker det e roligt med besök för de blir verkligen uppspelta och ska visa vad de kan!! :)



Oturen fortsätter att spöka för oss.. Olle sitter på Bahia Feliz med hög feber och förmodligen urinvägsinfektion.. Började tydligen i Tisdags natt och har suttit i sen dess... Har varit hos läkaren och fått antibiotika och vi får hoppas att det släpper.. Detta som skulle bli Olles"egna" vecka med lek o bad... Nu är det hotellrummet och Pippi Långstrump som gäller.. :(
Lider med honom och Erica... Usch.. När ska det släppa o vi får lite tur istället??

Snart dax för nedsläpp.. Sverige-Kanada!! Tänker inte hålla några tummar för hockeyn... Mina tummar e redan upptagna på Bahia Feliz!!

Håll tummarna för Olle fisen!!

Hörs!!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har sagt det förr och nu säger jag det igen, bort med sjukdommar och elände nu vill vi att ni skall vara friska och gå framåt. Jag håller alla tummar för det. Jag kommer nyss ifrån Tomtegatan och lite bättre är det där men Sigges kräkningar håller i sig. Men både Sigge och Axel har blivit jätteduktiga. Axel visade farmor att han kan gå 5 steg !! och Sigge är precis på väg att börja krypa. Härligt. Hörde också från Bahia att Olle också är lite piggare hoppas han hinner med lite bad innan det är dags för hemresa. Tack Mathias för din fina uppdatering
Kram till hela familjen
Farmor

Anonym sa...

hejsan allihopa