2010-02-28

Stina

Snart slut på OS nu så då kanske du kan komma upp ur soffan igen... ;) Lilltjejen Malva är man lite nyfiken på!!! Måste ses nåt!!!

Åker ni till Tänndalen nåt iår?? Gört!! Det var såå underbart!! Mysen kommer va en liten skidprinsessa!!! ;)

Hoppas vi kan ses nåt framöver då det lugnat sig för er!!!

Kram till er alla

Söndag

Idag har vi skottat... igen... mathias får ta altanen för jag tror 5e gången imorgon... Tänkte inte riktigt på vintern då vi byggde vår gigantiska altan utan mest på frulle i morgonsolen, pol till barnen på soldäck, sommardrinkar & grillaftonar i ljumma sensommarkvällar.. Visst låter det härligt!!! ?? iallafall så ligger det just nu några decimeter snö där & ljumma sensommarkvällar känns vääääldigt långt bort...

Idag döptes oxå lilla Agnes... Tyvärr med vattkoppor lillstackars... Men ett fint dop & en sååå söt lite tjej!! Alvins lillasyster :) Det som var positivt med vattkopporna var att vi fick lite egen tid... Vill ju inte riskera att barnen får vattkoppor så lämnade dom hemma med Mormor & Farmor...Riktigt trevligt att sitta ostört & prata av sig :) Efter dopet var vi till morfar & lämnade tillbaka takboxen som vi lånade & sedan hämtade vi hem Olle som var hos familjen Mood på 17års kalas tillsammans med Farmor & Farfar.

Käkade potatis & fläsk med löksås till middag & vi ALLA åt så det sprutade ur öronen, ja inte Sixten då... Men alla andra!! :) GOTT GOTT

Nu en kopp te & 5milen... Sen tidigt i säng (trött tröttare tröttast) men Mathias kämpar vidare & kollar Hockey 21.20...

Imorgon blir det dagis för Olle & vi andra tar en fmpromenad & hämtar grabbarnas pass på polisen... snart åker vi!!

Godnatt

Att komma hem...

Jahapp!! Då var vi hemma igen då.... :( Sur gubbe för det är första gången som jag inte riktigt längtat hem... Det var bara packning & städning som tog emot då jag önskade att jag kunde knäppa med fingrarna & vara hemma...

En UNDERBAR vecka med Familjen Z i Vemdalen!!! det gör vi om nästa år!!! Tänk att alla barn har varit så duktiga & inget gnäll... INGEN har gnällt, ok Sixten lite då men men... Olle har varit så trött vissa dager att han legat som överkokt spagetti på golvet & inte orkat tugga frukosten... men så fort vi kommit till skidbacken fick han energi av typ skidåkningen... Sååå duktig!!! När vi haft Nils med som vart enormt duktigt så har vi glömt att Olle faktiskt är 2 år yngre & pressat honom lite väl hårt men det har han faktiskt tagit utan gnäll... Bara trötthet & gråt av onda ben på natten...

Nils är en kanonkille som tagit hand om Olle som sin lillebror. han är kung på skidor både slalom & längd... Spurtar på ländskidorna så han åker ifrån mig & ler sitt lilla vinnarleende när han gört!! Hehe

Packning & städning gick bra & vi var klara 9.49 på Lördag morgon, då han vi ju en snabbis till Hovdegubbens stuga & busa av oss innan lunch i backen på sibylla & sovninga i bilen hem. Olle var jätteduktig i bilen, sov inte en blund, inget kisstopp, ingen fråga om vi var framme snart... MEN sixten däremot var inte så duktig... Började med att sova 45 min sedan avslutade han med att skrika i 2 timmar... Axel sa inte ett knyst på hela vägen... Han är en nöjd kille!!!

Väl hemma hade vi anlitat mamma,mormor, till å passa barnen så vi kom sammtidigt som henne. Jag & M packade in i huset jag packade upp & mathias skottade av & packade ur takboxen... 1.5 timma senare var vi helt klar med upp packningen & jag drog till Maxi för att handla & hämta upp pizza. Vi HATAR att packa upp så därför gör vi det helst innan vi kommit hem så slipper man tänka på det sen!!! Sköööönt!!!! Bad för barnen & sedan i säng... En bra dag fast vi var tvugna att lämna fjällen... Tur vi har nästa resa om 4 veckor att se fram emot... Bara att packa om liksom.... Härligt!!!

2010-02-24

Knatte disco

17.30 började knattedisco... Som är sååå stort för får största lillkille, Nils! Han bev osams med Erika då han måsta ha mössa till Discot, han hade ju fixat tuppkam & då förstör man ju den om man har mössa!! Erika fattar ingenting.... ;)

Olle åkte själv på disco med Erika & Nils sedan var det Tjalle som hämtade... Olle var eld & lågor...
-Mamma jag har dansat med en tjej som hade halsband!!! :) Lycklig kille som somnade ovaggad ikväll....

Glasss i stora lass med massor av strössel & olika såser.... Mmmmmumma!!

Imorgon blir det Afterski för oss allihopa, men barnen kommer nog vara inne på luftkuddeland mest hela tiden ;) Alltså Afterski för vuxa & Jump city för barnen... Tror ni dom håller kolla på alla 1,5åringar åt oss så vi kan stå längst fram å ösa????? Hehe!!!

Onsdag

Olle åker lift själv!!!
han släpper själv oxå men kommer inte bort från liftspåret själv då han kommit upp så då måste vi va där & dra ut honom i backen...
I natt har han skrikit & grinat varje timma.. -Ont i bena mamma!!! Ajajajajaj... :( så idag blev det lite mer bus med bobben i pulkabacken brevid slalombacken...
Han med en tur med häst & släde idag oxå.. mathias sa att det var nog mest mammorna som tyckte det var mysigt.. dom flesta ungar satt som ålar & Tjalle var väldigt glad åt att han fick passa Algot som låg i pulkan & sov.. ;)
Hem vid 14 tiden med lite snöbus vid stugan, pazzabullar & varm nyponsoppa...
Det är liiiite kallt men UNDERBART väder ändå!! Solen skiner på oss varje timma & det känns i ansiktet!!! Stränar liksom :))) Lovley!!!

Tisdag

Hrä ligger alla småkillar å sover.. Axel Sixten Walter & Algot...
Vi åkte upp till toppstugan med snövesslan & käkade vofflor. Ner såg det ut såhär, jag & erika kom efter med storkillarna på bobbarna... Sedan blev det Afterski för Olle & Nils med lek & bus Film & popcorn.
Nils frågade en ledare då vi hämtade dom dom han inte kunde få ta med sig lite "pocorn" hem... Lite snålt på kvällsmys i familjen Z stuga... hehe :)))

2010-02-23

Kallt men vackert!!!

Idag har vi haft en grym dag!!!!

Men bloggen krånglar... Har suttit & skrivit läääänge nu men allt försvann...
Orkar inte börjar om.... Tråkigt för er!!
kram & godnatt!!

Här kommer lite bilder från Värmestugan

jag kan lova att ingen som käkade lunch sammtidigt som oss i värmestugan hade tråkigt ;))) Lite att titta på om man säger så ;)) Hehe!!





Olle i liften...

...för nybörjade & dom små... Nu åker han knappen jätteduktigt!!! :)))
Idag hade han följt Nils genom alla guppen & var hur stolt som helst :))

Tvillingpulkan



Tvillingpulkan där grabbarna sover!! Sover faktiskt under plexiglaset på denna bild... hade underställ, fleece, overall & åkpåse... Det är ju kallt så man vill ju gärna klä dom ordentligt!!! Men idag va det för mycket... Då dom vaknade var dom dyngsur i svett så imorgon hoppar vi åkpåsen 6 kör fäll med fleecefilt bara!! Blir nog bätte!!

Tisdag

Nä det går INTE att föra över bilder... Jag blir såååå less... Har så fina bilder som jag vill dela med mig av!!!! mathias får faktiskt fixa detta ikväll!!!



Jag har det super!!! När jag vet att barnen mår bra & har roligt jkan man unna sig själv oxå så nu när M & O har varit på skidskola & åkt lite extra i backen Jag & grabbarna har barit ute & poat i snön dom ätit lunch & sover just nu... han ju faktiskt med att bädda i en stol på altanen med fårskinnsfällen, ullfilten & en kall Carlsberg... Där satt jag & solade en halvtimma innan jag började frysa... Härrrligt!! Nu är jag inne & värmer på Glögg till vuxna & blåbärssoppa till barnen, vi ska åka vessla till toppen äta vofflor till mellis & myyysa!!! Men först ska vi grilla korv till lunch i öppna spisen i stugan... har hållt brasan vid liv sen i morse & det är varmt o gott här inne... Snart perfekt glöd att grilla på :))) Supermamman liksom!!! Hehe



I em blir det afterski För pappor & barn. Bastu för mammorna :)))



Hej hopp!!



Kram alla!!!
VA KUL ATT NI ÄR MED OSS!!!! Riktigt roligt med så många kommentarer!!!
Eva. Håll ut snart är det vår!!!
Helena: Dom hyr man 800.- för en vecka... Värt varje liten krona!!!
Moffen: Näsan i blåbärssoppan... nja... men lite glögg i magen jajjemen!!! ;)
Kram allla!!!!!

2010-02-22

Måndag i vemdalen

jaha... bara för att jag kaxade till mig så krånglar det med att lägga upp bilder.... det vill sig inte så jag får uppdatera senare med lite bilder!!!

idag har vi haft en KANONDAG!!! -23 var det i backen idag men strålande sol... Skidskolan började på bästa sätt. ledarna ropade HEEEJ & frågade alla barnen som stod samlade om det var dom som skulle gå skidskola.? -JA JAAG! ropade Olle.... Synd bara att vi ställt oss i fel grupp... men vi bytte bara, Olle & Nils blev uppropade & jag lämnade båda för att ansluta till dom andra som stod spänd av förväntan av hur grabbarna skulle fixa detta... det gick galant!!! Nille fixar ju liften själv & Olle tröttnade på alla instruktioner & drog iväg från gruppen... han drog upp i liften & då kom en skidskollärare & plockade av honom... Vi andra stod & skrattade från pulkabacken... Axel sixten & walter kom i skym undan då vi vuxna var helt förlorade i hur grabbarna skötte sig... Med lite hjälp så fixade Olle oxå liften själv!!! Jättebra.. Synd bara att det var så kallt så det inte var nå glid alls i backen så ungarna fick "gå" på skidorna nerför backen... efter skidskolan gick jag brevid Olle upp & sprang medan jag puttade på honom nerför så han fick känna lite fart. Tjalle & Mathias går in hårt för detta & har vallat skidorna med lite GLIIIID inför imorgon :) Efetr skidskolan blev det värmestugan för samtliga, hittade ett toppenbord direkt & ALLA 10 fick plats utan problem. Det blev Båbärs soppa nyponsoppa tomatsoppa kaffe mackor frukt till lunch. sen ut i backen igen medan tvillingarna & Zas minstingar sov i sina skidåkarpulkor. Dom drog 2 timmar som hemma!!! In & fika igen kaffe & stinas chokladcoccosrutor & bullar. Innan mellis han vi oxå packa pulkorna med ungar & dra ut i spåret ett varv (ett litet varv) Första & sista för mig för jag fick naturligtvis skavsår........ Nils var heeeelt slut då vi kom i mål får då hade han kämpat som en galning hela rundan.. Ole låg som en pascha i pulkan bakom Mathias :))))

sedan bjöds det på "filidutter" typ pankaksplättar, jättegoda, hos familjen Z & i en liten liten stuga var det faktiskt helt lugnt fast än vi var 4 vuxna & 6 barn... :)

Efter middag gröncurrykycklinggryta & ris sådrog dom "stora" grabbarna & bastade.. Kom hem helt lyrisk då jag nattan dom minsta städat upp diskat & tänt en brasa... Olle fick lite kvällsfika medan han tittade lite på en film. Nu ligger han & sover, väldigt orolig... Säger på dagen att han drömmer om ett monster... Kan ha att göra med att han tittade på en ny film första dagen där det var ett kattmonster med... det är inte lätt att vara liten....

Sixten har kräkts ganska mycket & vi har nu hittat felet... Förstoppning!! Fick hjälpa honom massor ikväll & efter det har han inte reagerat på maten han fick då han somnat... Hoppas det hjälper.. Inte så kul om han skulle kräka ner sig ute i -25......

Imorgon blir det skidskola, slalom, lunch, Vessla till toppstugan, våffelmellis & afterski i Hovdegubbens stuga för barnen ( & papporan ;)) Onsdag planerar vi för bad i sveg & knattedisco efter skidskola & slalom... Får se om planen håller ;) Inte så lätt med 6 ungar....

Ha det gott alla!!! Kram från The Who Valley :)
Bra där Morfar & Helena!!!! Vet ni... Kollade termometern utanför fönstret... -34 detta är inte sant!!!

Kommentera mera!!!

Vart är alla kommentarer????? Bara Malin som är intresserad & följer oss i Vemdalen :)... Inte ens farmor kommenterar.... herreguuuuuud va dåliga ni är!!!! Gör ett nytt försök & skriver om dagen så får vi se om ni bryr er.. då kan vi ju fortsätta blogga!! ;)

VAKNADE TILL -28

Det här kan bli vad som helst... Har packat mycke fika & vi bosätter oss nog i värmestugan med Erika & Algot idag....

Skidskola 10.30 för Nils & Olle

2010-02-21

Blåbärssoppa i värmestugan





Värmande drycker i denna kyla... -27 visar termometern nu... burr!!
Varm blåbärssoppa till barnen & Irish till föräldrarna :))) Gott gott!!!
Man måste ju hålla humöret uppe!!
Imorgon har vi en gjuten plats i värmestugen då Erika sitter med lille Algot bakom glaspartiet & tittar på resten av familjen som fryser näsan av sig i backen..
På em blir det hoppkuddeland i kuben!! Nästa dag ev. familjebadet i sveg... Man kan ha skoj utan väder oxå.... Tjohoo!!!
men nu...godnatt!!!

Morgonmys i fjällstugan







Olle fick äta frukostmackan i soffan framför barntv...


Axel bygger tågbana i pyamas...

-25 när vi vaknade i morse.... Inte så spännanade tyckte vi men barnen har ju haft mysigt ändå!Olle & mathias gick ut på fm, slängde lite sopor, kollade in stugområdet & testade längdskodorna..
Käkade lunch i stugan & sedan drog dom äldsta grabbarna till backen & åkte 2 åk

Jahap då blev det någe fel på uppkopplingen så nästan allt försvann... så nu skiter jag i detta & går å lägger mig... Uppdaterar mera imorgon från första dagen i skidskola!!
Hej å godnatt!!



Packningen....

Så här såg vår packning ut innan vi packade in den i bilen på fredagkväll... Sjlävklart blev det ju några väskor till på lördag morgon... 2snowracers, åkmadrass, slalom & längd till alla över 3 år & hjälmar till samtliga!!! Ölen hamnade under Axels stol fram, den vita plastbarnstolen från IKEA fick Mathias ha som armstöd medan han körde :) Allt löser sig... Men bra jobbat va!!!!
Just ja... Vagnen hade vi ju oxå med oss....

2010-02-19

I diket

I Tisdag åkte jag i diket med bilen för första gången i snöoväder... Vi hade vart i Norrhoga hos farmor & lämnat blommor för hon gjort sin sista dag på strålningen & är klar med sin behandling!!! Härligt jobbat!!! Norrhogavägen till morfar i flatmo men vi kom inte så långt... En högersväng i nerförsbacke & där satt vi fast i diket på vänster sida av vägen... Hela bilen lutade & liksom lån på snöplogkanten... jag & Olle fick inte upp våra dörrar & satt där vi satt... brevid mig satt ju sigge & brevid olle satt ju axel så när Farmor farfar morfar & en granne jobbade för att dra upp oss kunde vi lugt sitta kvar i bilen utan att anstänga oss allt för mycket... Olle blev ju naturligtvis kissnödig & fick krypa ut under Axels stol till morfar & kissa..
-Morfar, här ute finns det inge papper e... Han var nöjd för att slippa torka snorren efter kissat :)

Efter en timma i diket kom vi upp & kunde fortsätta till flatmo, bakom Morfar. Morfar fyllde 53 i Tisdags så vi var där & firade. Good smörgåstårta & god tårta!!!

Allt gick ju bra men vill INTE åka i diket i Ytterhogdal då vi åket till Vemdalen

Packa, packa upp och packa...

Har precis landat hemma efter en helg med brudarna i vemdalen & precis packat bilen full med allt man behöver för en vecka i fjällen med 3 barn... Det är mycket det!!!

Imorgon trottsar vi vädret & drar till fjällen... ska ju vara lugnt fram till lunch innan snöovädret drar in... Då är vi redan framme i vemdalen & kollar in stugan :=)

Hade i en underbar helg med brudarna, god mat, gott sällskap, grymt väder & väldigt god öl :=) På aftrski är ölen extra god & man skulle nog kunna dricka hur många som helst... Tur att det inte håller på så länge ;) eller?? JÄGER är oxå gott!!

Den här gången åker vi hela familjen tillsammans med familjen Z (Erika Mohlin & co) Kommer bli super!! förutom vädret då... Ska ju bli neråt 18 minus & snö så det är väl ingen hitt direkt... Tur vi packar bilen full med god mat & gott fika så vi kan ta många pauser i värmestugan...

Vi har fixat mobilt bredband så vi kan blogga lite från skidbackan ;) Olle & Nils ska gå skidskola funderar på om Axel & sixten oxå ska få prova lite... Det kanske kan gå för Axel med lite vilja men Sixten får nog hänga löst mellan benen på mamma & pappa nerför backen, tror inte han orkar fast om Axel ska så ska ju han oxå!!! Den lilla envisa :)

Jaja... det kommer mera!!! Önska oss nu lycka till så vi inte sitter i diket på fjället... ;)

Kram & godnatt!!

2010-02-11

Iväg....

Allt är packat & klart... AJg & Axel ska klä på oss & gå ut medans vi väntar på att Sixten & pappa ska komma från vägningen... Tjejerna kommer nog innom en halvtimma...

Natten har varit hemsk... Axel har vaknat hela tiden & kissat i vår säng, han har blöja men får för sig att han ska dra upp snorren & då kissar han ju på magen & ut i vår säng... Som tur var hade Olle inte kommit över än men han kom strax efter att vi bäddat nytt...
Axel bajsade nyss & visade det med att plocka upp litye bajs ur blöjan & säga -Basch basch!!! Åhhh va skönt det ska bli att åka iväg! Hehe!!

Ha det gott alla!! Det ska jag ha!!!

Få se om Pappa Mathias bloggar nåt när jag är borta???

2010-02-09

Vemmis here we come!

Då har jag lagat 3 formar med lasagne till bästa brudarna i fjällen. Har shoppat underställ, fleece & Powerboots... (till nästa vecka då vi åker hela familjen oxå) Även varit en tur till systemet.
Har även haft med mig Mathias Axel & Sixten så dom har oxå handlat till helgen... Känns tryggt!!! ;) alltså.. Jag tog med dom på ICA!!! Inget annat ;)

I morgon jobbar Mathias fm, jag & småttingarna åker lite pulka medans Olle är på dagis. När dom sover tänkte jag passa på att packa så det är klart & jag kan mysa med mina grabbar imorgonkväll... :) På Torsdag efter lämning på dagis & vägning, vid 10.30 kommer brudarna & hämtar upp mig & vi drar till Vemmis.

Skidor, lunch på anorak, Öl på anorak, aioli på anorak, afterski, raggsocka, bastu, brasa, vin, god mat, BÄSTA BRUDARNA... Kan det blir bättre??? Ja om alla fick var med!!!

2010-02-07

Söndag

Idag har varit en jobbig dag... Klockan 06.40 hade Axel sovit klart (sov med oss) & gick in till Sigge, väckte honom... Det var bara att kliva upp & byta blöja göra sigge mat duka frulle mm... Olle vaknade vid 7.30.

Idag har jag bytt kläder 4gånger på axel, pyamasen kissade han ner nästa full av kaffe, nästa full av lunch osv... Sigge kissade igenom så han fick oxå nya byxor... Blir lite tvätt kan man säga...

Var ut en sväng på fm... Men det var ingen hitt... Olle behöver en pulkakompis, inge kul att hela tiden åka själv då jag måste hjälpa grabbarna som inte alls är nöjda med att bara stå & titta... det blev mest bara grin & gnäll... men 45 minuter blev det iallafall.. bättre det än inget alls!

Hämtade po.ppaket på Ok med underställ... Barnen måste ju vara varma då vi åker till fjälls vecka 8. han även skotta av det sista som släpat efter.. Mormor var här & käkade upp lite tacorester så då fick hon vara barnvakt en stund oxå... :)

Inget kräks idag & har gått tillbaka till måltider igen efter en pumpperiod under förkylningen. Sigge är frisk nu, men axel är fortfarande rosslig... var på dagjouren med honom i Fredags & man såg att han var lite röd i höger öra... Ingen inflammation då... Måste man ha feber för att det ska vara en inflammation.. För nu har han tydligt ont! vaknade flera gånger inatt & skrek ajajajajajaj... Fick alve & nezeril & då sov han vider hela natten... Tiden får utvisa!! hoppas på en bättre natt nu ja!

Nu är Mathias hemma äntligen, jobbat i helgen med! Barnen sover & allt är plockat & klart.. Nu blir det kvällsfika & nå bra tv... Imorgon shopping på stan då storkillen är på dagis...

Å glömde säga att jag kokat lingonsylt idag!!! Duktigt va!?

Gokväll!

Skridskor i Igge..


Olle & Måns var jätteduktiga på isen. Båda åkte (läs gick) utan att hålla i sig :))
Men tröttnade efter 10 minuter... Då var snöhögen hos Måns roligare/hemskare.. Olle tyckte det var lite för högt... Fegisen ;)

Kallas bowlingtumme det här... ONT SOM FAN!!!


BOWLING

Lite bilder från Bowlingkväll i fredags...
Blev bakvänt med bilderna, vi började inte med tacos ;)

Det finns alltså barnvakt på bowlingen om man tar med sig barnen ;)

Mormor in Action!!

Melvan & Frankie ;)

Olle väntar på sitt gröna klot

I Fredgas startade vi upp en tunering på Bowlinghallen... Jag hade bokat banor mellan 16-17 Mathias undrade -Varför bara en timme? -Va tror du? Han va trött efter 30min, barnen med! ;)
Reglerna var dom att det förlorande laget bokar upp nästa helkväll med Bowling & Fredagsmys... Alltså middag, tacos, & mys... Första gången nu var vi hemma hos oss efter & käkade tacos, glass godis chips mm. Avslutade med Guitar hero... Edvin var KUNG på trummor!! Även på Bowlingen, trotts mosade fingrar!! Men som tur var var det Team "HÖJDARNA" från Höjden som bjuder på nästa bowling fredagsmyskväll :)))) Moahhahahahah!! (Tur att Franki är med & styr upp...) Hihi!!

Go Tomtar! Go Tomtar! Go Tomtar!
(Vi är Team TOMTARNA från Tomtegatan)
Ps. Mamma var grym som aldrig varit i en bowlinghall tidigare... Hon satte en strike det första hon gjorde, en till & sedan var hon oxå trött efter 30 minuter... Hihi...

KARIN

Pratade med svärmor nyss... Åker till Gävle imorgon & har bara 2 veckor kvar av strålningen sedan ska hon vara klar!! Härligt!! Aldrig mera cancer!!!!

Hon frågade om jag hade uppdaterat nåt på bloggen... Det vet jag att hon vet att jag inte gjort... det var bara en pik till mig... Så här menade hon nog.. -Uppdatera bloggen!!!
Eller har jag fel Karin?? ;))) Jag bloggar mycket för din skull för att du inte kan träffa barnen så ofta som du igentligen vill... (?) (fast det är ju ganska skönt att slippa dom oxå ;))

Så nu ska jag ta tag i det & skriva lite om helgen så du har lite läsning i veckan :)

Kör försiktigt!! Kram på dig!!!

LOOKI LOOKI...NO HANDS!!!!

OCH BÅDA HAR FAKTISKT NAPP I MUNNEN :)) I NÅGON SEKUND, FÖR SEDAN SPOTTAR SIXTEN UT DEN MED VÄRLDENS FART SOM OM HAN HADE BAJS I MUNNEN... BLÄÄÄÄ!!!

2010-02-04

FINASTE FAMILJEN I HT IDAG!!! :)))

sjukstugan fortsätter

Trodde för ett ögonblick i morse att det hade vänt... Båda var feberfri... Men när dom vaknat efter middagssovningen hade fedbern stigit på Axel så nu sitter han här med dryga 38.5 igen... Han är sliten men leker liiiiite emellanåt... Äter inget speciellt med dricker lite iallafall... Sätter lätt i halsen så jag misstänker att han har ont i halsen... Är det inte bättre imorgon får vi så lov att ringa dagjouren för en litet stick i fingret & koll i halsen. har ju faktiskt haft feber i 4a dygn nu...

Stakars Axel!

Snö snö snö

Men VARFÖR ska det snöa så införnaliskt??? Har skottat i omgångar idag... glad att grabbarna sov hyfsat länge så vi hann med det vi skulle! Men när vi kännde oss klar & gick in hade man kunnat börja om med skottningen igen... NU RÄCKER DET!!!

TACK Krille för skotthjälpen på altanen... Tyvärr har det redan snöat en decimeter där redan så mathias läre nog dra på sig storstövlarna ikväll igen...

VAD MENAR DU BENGT???????????

2010-02-03

Sjukstuga ännu värre...


Ja inatt har varit en tuff natt... tur vi har lyxnätter annars!!! I sista secund insåg jag att det inte var någon ide för mathias att dra till jobbet utan stanna hemma... Axel &Sixten avlöste varandra i att vara vaken igår kväll. sixten fick inhalera både Ventoline & Acetyl cyctein utöver sina vanliga doser av Airomir & pulmicort... Tror det ger effekt men han har ju fortfarande feber...

Axel har haft feber sen i söndags & han vaknade för dagen 04.20 i morse... jag & han smög in till Olles rum som var ledigt & la oss... Låg i ca 10 minuter sen var det färdigt... Upp ner släcka lampan tända lampan hosta snora gnälla upp ner släcka lampan tända lampan hosta snora gnälla upp ner släcka lampan tända lampan hosta snora gnälla...

När Sixten vaknade 05.55 gav jag upp då väckte jag Mathias som låg & värmde Olle (som vaknar så fort man lämnar sängen, blir kallt) vi gcik ner, inhalerade & kopplade på mat & drog igång dagen.. sen gick jag & la mig igan... TRÖTT!!!

Sov till 8.30

Senare har axel legat som ett slagt hela dagen feber, matvägran (åt ändå bra frulle)& tung hosta.. satte ihalsen & kräktes vid middagsbordet & hostade sig till kräk vid bollis... Kräkte ner hela sig Mathias & soffan (tur det kommer en såndär firma som gör reklam för sin dammsugare imorgon & ska göra ren just soffan)

ja som ni hör har vi det väldans mysigt hemman nu... Det enda jag hoppas är att denna sjuka blåst över tills vi ska dricka öl i vemdalen nästa helg!!! Fan va jag längtar nu!!!

Billiga barn...

eller rättare sagt billig 3åring... Olle har varit mellan golv & tak idag, var hemma från dagis hela förra veckan & idag var dagis stängt... Han klättrar på väggarna skriker, sjunger högt konstiga låtar som han hittar på själv.. såna man helst vill slippa höra TACK! det värsta av allt... han stänger av & lyssnar inte, hör oss helt enkelt inte... kan säga åt honom att kläav/klä på eller nåt typ 211gånger utan en endaste reaktion... Skulle jag viska att Olle du ska få godis... Då vaknar han direkt...
Ikväll fick vår lilla 3åring lägga sig utan saga & han vill inte riktigt acceptera att det är så då man inte kunnat sköta sig...
Ikväll var Mormor & Mats här å käkade & när barnen då inte kan sköta sig är det såå jobbigt. man kan inte prata eller lyssna på vad folk säger...
Morfar & Annie kom oxå förbi lite senare & det var lika då, sping & skrik & allmänt ouppfostrad...

S K I T unge!!! Förlåt förlåt men det är såå skönt att säga när man är riktigt less! :)

Säger som Elin vid något svagt tillfälle sagt
-Måste man älska sin barn jämt???
Skön kommentar!!!! Hehe...

2010-02-02

Klippa håret...

...är inte kul, men måste man så måste man...

Axel Före
Axel Efter
Sixten före (kolla in virveln)
Sixten efter

Tur man har Mormor som är frissa!!!!
Tack Mamma!!!

Vecka 6

Är årets höjdpukt för oss Mammor/brudar... Vi drar till fjällen fest hela kvällen ute & glider med snowboard & skider :) Nja kanske inte riktigt så men nästintill!!!

Torsdag morgon drar vi till Vemdalen för att komma ikapp allt vi missat med varandra under året! Inte alltid vi åkt till vemdalen med det är 3e gången vi far dit, har även varit på kryssning (då var inte jag med, ammade eller nåt) & förra året var vi ju i sundsvall på Spa Södraberget.

Iallafall så blir det skidor lunch på anorak afterski raggsockor rötjut underställ rötjut bastu god mat brasa rötjut... sen till det nästan bästa... Någon har varje år erkännt sig gravid... Men i år har vi ju redan koll på vem som är gravid Fröken Frisk. Första året var det faktiskt jag som erkände..

Ååååå vad jag jängtar!!!

Foton från vår myshelg

Rabarrberpajsfest med Mormor & farmor...

I dessa bunkar bakade vi rabarberpajen.. Mohahaahaahah


Mormor & Axel står för Lördagsmiddagen :) Axel ääälskar laga mat :))



Självklart käkar vi chips i lådan denna helg! Höjdpunkt :) Olle tog fram en tvättkorg som jag gärna fick sitta i om jag ville... Om jag ville!!! :)









Sigge vägrade chipa så då blev han utan låda & kom aldrig med på bild ;)

Glassmonster

Jag har några glassmonster här hemma...






























Fast Sixten är ju inte sådär jätteintresserad. Han tittar inte ens åt glassen... vad ska man muta med då tro???

svärmora

Har precis ringt & pratat med svärmor, fick ju så lov att ställa in. Imorgon var det meningen att jag & mamma skulle ta med oss Axel &Sixten till Gävle & hälsa på svärmora som ligger på patienthotel under strålningen. Så himla tråkigt att dom alltid ska bli sjuka då vi planerat ngt... Men man kan ju faktiskt inte släpa med dom när dom är sjuka fast man helst inget annat skulle vilja göra...

Svärmor verkar ha det ganska bra ändå... Hon bor ihop med några andra tanter & dom verkar ha riktigt roligt!! Idag hade dom varit i Valbo & IKEA. Karin har köpt garn för nu ska någon där lära henne att sticka strumpor till barnbarnen, hon hade redan "lagt upp" till Olle :) Imorgon skulle dom fira någon/några (?) för dom var klar med behandling & skulle få åka hem, smörgåstårta & vin skulle dom festa loss på :))) Härligt!!

Go Girls!!!

2010-02-01

Rorri

är Olles bästa nu!!! På samlingen på dagis idag hade han sjuungit hela låten för alla barn & fröknar så Lotta bad mig om texten på den så den har vi nu skrivit ner så dom allihopa kan lära sig & sjunga tillsammans på sammlingen...

En annan låt som Olle kan är Higher med Erik Grönvall. När dom spelar den på radion rusar Killen till kökssoffan & sjunger med i hela låten.... ska försöka filma så ni kan få se men jag tror vi har en ny kandidat till IDOL 2025 :)

Sjukstuga... Pust & stön!

Olle är frisk nu & går på dagis... Men så har vi dom andra 2... Axel somnade med liiite feber igår.. Vet inte hur mycket men idag hade han iallafall 40.3 i temp... Lite väl tycker jag då! Sigge har varit ett riktigt kräkmonster idag till skillnad från hur det varit nu dom senaste dagarna, Han brukar ju reagera lite extra kräkigt då det är ngt på g... men håller tummarna för att det inte blir så!!! Hoppas det går över fort!!!
Mathias har åkt på jobbet för att jobba natt & jag ska gå upp & lägga mig inne hos grabbarna inatt.. tar med bok & pannlampa.. :)

God natt!