2009-10-29

En hektisk dag... med mycket mys

Igår fick våra vänner Malin, Magnus & Alvin tillskott i familjen med en liten Flicka... STORT GRATTIS till er!! Hoppas ni mår bra!! Kram

En händelserik dag idag...

Mathias jobbade natt så han sov i morse då vi drog igång med hela morgonbestyret... Var dock vaken då han kom hem för Sigge valde att vakna kl 05 han.. 8.40 var jag klar med Axel som satt i vagnen & skulle bara upp å hämta dom andra två busarna, men då hade ju Olle tokkissat på sig & hela toagolvet.. Det var bara att börja om & när vi var klar & sena så ville inte ståbrädan vara med oss så då tog det ju extra lång tid till dagis.. Olle har kommit in i åldern "trött i benen" & går snigelfart till dagis.. Frustrerande då han smyger fram & vi har bråttomt... Kom 30 min för sent..
Sedan till Barnmottagningen för vägning, 8515g så första veckan på länge som vi stått stilla... Killen har ju kräkts nåt enormt nu sista veckan, fick ju "Svinvaccin" + någon tand som spruckit fram.. Klart som fan han kräks då.. Det är ju typ det enda han kan när han känner obehag...
Iväg t avd 1 & lite mys med vår älskade Farmor som mår väldigt risigt efter senaste cytostatikan.. På bättringsvägen nu men blir nog kvar ett tag till. Vi tog med några teckningar som Olle gjort & köpte med några tidningar.. Axel & Sixten levde rövare ett tag sedan gick vi ner till lekterapin & slog ihjäl en timma med lite lek & lunch... Perfekt ställe för oss nu i sjukdomstider, där är lugnt & skönt! Barnen älskar Pierre... :)
Söva tvillingar var inte så svårt som sov innan vi kom ut ur byggnaden. Hem slängde i mig lunch, kantarellmackor som blev kvar från tjejfikat igårkväll, sedan iväg för att hämta Olle.
Svininfluensavaccin på BVC & Bio med grabbarna, Måns & Thed. Gick jättbre med sprutan men ville inte ha något plåster... Olle stormtrivdes på bion hade knappt tid till tablettasken & colan han fick. Popcorn ville han inte ha... så dom åt jag upp ;)

Olle somnade 18.15 till Bollis, toktrött. Nu sitter jag & väntar på att Sigges mat ska bli klar så jag kan gå å lägga mig, ingen idé att lägga sig innan för det är så himla surt att kliva upp, går ner & fixa med pumpen när man fått upp värmen i sängen å kanske hunnit somna... Mathias har dragit iväg å jobbat natt MEN är faktiskt "ledig" I helgen så jag slipper sitta själv... Lovley!!!

Våra tankar går till Hannes med familj. Stora kramar till er!!!

Godnatt alla

2009-10-23

Svårt att få till en bild på alla 3 sammtidigt... :)


















Viktökning, kaskadkräkningar & Fredagsmys...

Rutinkoll på hjärtat idag... Ultraljud, ekg, saturation, längd, vikt & övriga frågor...
Gick ju hur bra som helst!! Killen har blivit så stor så han tittar på film då Dr T gör ultraljudet på honom... Hihi! Har äntligen passerat 8500, med 10g men ändå :) Allt såg bra ut, till&med så att Dr T tyckte det började synas på Sixten att han går upp i vikt... :)
Sa även att kräkningarna bör avta nu... men det har vi hört förr...
-NU när han börjar sitta så bör kräkningarna avta...
-Nu när han börjar krypa bör kräkningarna avta...
-Nu när han börjar röra lite mer på sig bör kräkningarna avta...
-Men nu när han börjat gå lär kräkningarna avta... Vi väntar & längtar efter ett kräkfritt hem...... Stackars liten som får kämpa så mycket varje gång han ska kräkas...

Bara för att jag skriver om det nu så.... ja, då kom det naturligtvis en jättekaskad... Oturligt nog har jag nyss dammsugit & torkat alla golv... Man kan ju bli less för mindre... Men man blir lite ego oxå fast det faktiskt är Sigge det är synd om...

Nu ska jag steka pannkaka sedan blir det Fredagsmys... Vi ska testa popcornmaskinen vi fick av Morbror Evert & Barbro... Det blir nog en hit!

2009-10-21

Födelsedag

Hade födelsedag igår jag hade en underbar dag!! Blev såå bortskämd & fick mysa hela dagen med min älskade familj.

Tack alla underbara!

2009-10-16

En bra dag!!!




Förra Fredagen var vi på stan för att inhandla vinterskor till Olle & Sixten. Vi kom hem med det vi skulle ha men allt slutade i katastrof & Olle blev buren hela vägen hem ylandes & skrikandes.
Han krånglade hela tiden i skoaffären & då vi skulle betala från OLLES Spindelmannenportmonä (hade ju fått pengar av gammelmormor till vinterskor) bröt han ihop & la sig på golvet. Han skrek & sparkade som säkert alla 3åringar kan, men man tror att man är ensammast i hela världen om denna händelse då det händer... Han skulle iallafall INTE lämna bort sina pengar till någon!!!
Idag tog vi revansch på förra Fredan (vet allvarligt talat inte hur vi vågade) men vi klädde på alla ungar i regnkläder, det öste ner, och gick ner på stan... Nu skulle vi handla overall åt Olle & jacka åt Sixten. Hade förberett Olle redan igår & frågat vad han ville ha för färg på sin nya overall
-En rosa overall vill jag ha! (Olle är inne i en rosa period & vill gärna titta på balettdansande björnar & Den lilla sjöjungfrun mm.. till Mathias stora förskräckelse.. Men Olle Batman då??? Nepp... Hehehe :( Iallafall så lovade jag honom en röd om vi skulle hitta någon, tycker det passar bättre än rosa till en kille... Vi började på Intersport, där fanns det gröna & svarta Didriksons som var hyfsade, men jag är lite osäker på det märket sen innan... Men vi la undan en svart med gröna detaljer som Olle kunde tänka sig...
Vidare in på HM för en jacka till Sigge ( Finns redan en till Axel efter Olle som han för övrigt fått från vår hustomte Krille, jättefin!! ) Vi hittade en likadan fast en ljusare färg som vi slog till på! :)
Fram med en femkrona & löpning till toa, Olle var kissnödig... NU! Det gick bra, inte droppe i kallingarna... :)
Sen kom vi in på TeamSportia & DÄR hängde den, Olles Overall... En röd fin Didriksons som passade som handen i hansken. Olle är jättefin i rött!!

Köpte en varsin korv innan vi drog & fika glass på fyren. Konstapeln Ehrenbrand kollade så allt gick rätt till med glassen, tyvärr var Olle så uppslukad av glassen så han missade att det stod TVÅ poliser vid vårt bord... Det gjorde inte Sixten, han blev nog så tills sig så han började äta glass... Eller iallafall slicka massor på glassskeden, ordning & reda!!! Avslutade dagen med en tur runt i Albins leksaksaffär. En kanondag på stan!!! Skönt!!! :)
Sixten har varit jätteduktig idag & åt 4-5 skedar yoghurt i morse, självmant! han tyckte det var gott såg det ut som.. :) Tuggade även på ngn flinga. När vi käkade korv ville han oxå känna smaken & jag fick lägga korven mot hans läppar utan att han hostade eller kräktes... Toppen!! Sedan glassen & lite pepparkaka på em då Mormor & gammelmormor kom på fika... Suveränt! en bra dag idag alltså som man alltid hoppas & tror ska fortsätta medan nästa dag kan ju va helt annat så det är bara att njuta när det bjuds på bra dagar!!!

8430g igår så nästan 100 upp igen :)) syns faktiskt på lillrumpan som börjar få ngt litet veck här å där!! :) PÅ måndag är det dax för Svininfluensavaccin för Sixten. Olle & Axel får vänta tills dom blir kallade på BVC.

Nu ska jag börja med middagen, blir rotsaker i ugnen med en köttbit & nån go sås..Kantarell kanske eller enkel bea?? Sedan är det IDOL ett glas vin/te & cheese doodles.. Mmmm..

Trevlig helg alla!!

2009-10-08

Duktig kille!!!

Det hjälpte!!! Att ni höll tummarna fick vågen att visa +125g. Alltså 8345g idag!!!

2009-10-07

Lena pena Höna pöna...

Med blandade känslor sa vi hejdå till Lena idag...

Vi har funderat ett tag nu på att det skulle vara skönt att vara själv, ingen hjälp i hemmet... Vi har beslutat oss för att testa detta & idag gjorde Lena sin "sista" dag hos oss. Om det inte går käpp rätt åt........
Sixten har ju sina stunder då han kräver väldigt mycke uppsyn, tid, hjälp & träning. Vi har lärt oss att leva med detta, tror jag, och vill ju prova på ett "normalt" liv utan assistent i hemmet... Nu är det upp till bevis...

Lena är/var vår assistent i hemmet, en underbar tjej som vi kommer att sakna nå enormt. Separationsångest kallas det!! Vi bor ju i en lite stad & kommer spring på varandra dels kommer vi ju träffas ändå... Såklart!!!!! Men det kommer att vara väldigt tyst & tomt här...

Det bästa som kunde hända var att vi fick hjälp i hemmet. Vi fick det bästa hjälp man kunnat få!!! Lena du har varit BÄST!!


Lena & Sixten mars-09

Lena på lillfjärden med varm choklad & semla. Feb-09
Hon har tagit fotot själv, så fiiiin! :)


Lena bakar saffran hos oss... Mmm å gott blev det!!! Dec-08


Kvärtkorvarna Olle, Lena & Affe- April-09


Lena & Sixten på Järvzoo Aug-09


Lena & Sixten Aug-09


Lena & Jag på grabbarnas dop.
Lena pena, Höna pöna, Kvärtkorv, LeeeennnA
Na!
Kärt barn har många namn... :)
Puss på dig gumman!!!

SIXTEN


8220g vägde Sixten förra veckan... Vi går ju på barn & väger en gång i veckan & imorgon är det dax igen... Har ju faktiskt lagt på sig lite varje vecka nu & det känns ju bra!!!

Sixten har utvecklats väldigt motoriskt & "ljudligt" på slutet... Nu drar han iväg på fot oftare än på knä, springer faktiskt då han har en läragåvagn/bil framförsig... Han är jätteduktig!!!

MEN han har oxå blivit en liten HULIGAN här hemma, han kastar saker hela tiden skriker & lockar med sig sina bröder att oxå skrika allra helst vid matbordet & då jag naturligtvis är själv med dom...
Sixten blir så förbannad då vi erbjuder honom mat & dryck så han fäktar med händerna & skickar mjölkglas, skedar & tallrikar över bordet... Phu!
Olle säger - Sixten man får inte kasta! Axel skrattar...
När vi lyckas överlista honom & få in ynka lilla biten mat eller droppe vatten så kräks han ju... Eller pillar ut det med tungan... Ibland, väldigt sällan, överlistar vi honom så pass att han inte ens märker att han sväljer... Hihi... Det är en härligt vinst!!
Idag lurade jag honom stort med en stor sportflaska vatten, sprutade in vattnet i munnen på honom utan att nudda munnen med flaskan & han tyckte faktiskt det var kul. Gapade efter mer.....1-0 Mamma-Sixten

Håll tummarna för imorgon nu alla!!! Det behöver vi...

2009-10-04

KANELBULLENS DAG

Drog igång med bullbak fast Mathias jobbade, Olle ville gärna hjälpa till men var nöjd efter att plockat fram några formar... Sköönt!!
Småbusarna sov...


Olle bakar

Pärlsocker på
Mina

Olles... Duktig!
Men nu..... Lägga barn & Rensa kantareller....
Har plockat ca 10 liter eller mer i veckan...