2009-04-26

TACK

Jaha.. Då var kalashelgen över... Phu! Vilken pers.. :))) Nu får det vara nog med födelsedagar ett tag... Har tänkt lägga in lite bilder på 1åringarna men jag orkar inte... Fixar det en annan dag!
Vill skriva & tacka alla som firat våra pojkar, så himla fina presentar.. Nu har dom att leka med ute :))

Ändå lämpligt med tvillingar, nu har vi ju stökat undan "två" kalas i år :)))

2009-04-25

Grattis


GRATTIS GRABBAR PÅ 1 ÅRSDAGEN

Puss & Kram
Olle
Mamma & Pappa

2009-04-24

Ett år sedan...

Med risk för att visa föör mycket av mig själv så bara måste jag visa detta...
Va!!??
Hur kan det vara möjligt!?!
Denna mage bräcker dom flästa... Haha!!
Dom här fotona togs kvällen före förlossningen
20080424

Hittade även dom här bilderna av vår lilla lortgris...
Grisar tyvärr lika mycket fortfarande...

På Styrsö

Kusinerna är samlade & leker för fullt i vardagsrummet som är under renovering. Som gjort för att vi skulle komma då golvet var skyddat med papp & alla möbler var bortplockade...
Kusin Hjalmar


PÅ UTFLYKT

Olle gungar



Hjalmar gungar

Axel & Sixten delar gunga

Olle på stranden

Sara & Peter med en del av barnen...

Höga höjder, Olle & Mathias

Jag & Olle på klipporna

06.40 Väntar på färjan som ska ta oss över till fastlandet & bilen...
Nu väntar en låååång resa...
TACK Hjalmar ,Sara & Peter för en toppenhelg med er på Styrsö...
Vi ses snart! Kram

Peg till Knapp... Före & efter...

FÖRE...
Så här såg alltså pegen ut, i 8 Månader har han haft denna slang fasttejpad hängandes på magen... Antar att man blir van men ändå skönt nu då han kan bli "bortkopplad" ibland...


EFTER...

Tyvärr sitter han ju fast i matpumpslangen nu oxå men känns som att vi kommer kunna börja mata på spruta & ta bort pumpen snart... Kräkningarna är som bortblåsta & vi har börjat öka hastigheten på matpumpen & idag har den gått på 70ml/timmen... Det är bra för oss!!!
Om tre månader sa dom att vi måste till sjukhus för att se när man byter knappen & lära oss sätta in den om den åker ut... Ok tänkte vi men det är ju om tre månader... Det tar vi sen, nu ska vi koppla bort sjukhuslivet över sommaren & allra först packa oss ut på styrsö till Kusin Hjalmar Farbor Peter & Faster Sara.
Jaha väl på Styrsö han vi bara installera oss så var ju någon lite kusin nyfiken på vad Sixten hade för slangar & passade på, när vi vuxna var ute i köket, att dra ut denna knapp så den låg på golvet då Sara tittade till dom... Blev ju lite skärrade först men det gick bra, vi drog ur vattnet ur ballongen, satte in den i magen & fyllde på med vatten igen... Mathias ringde in på 327an & berättade för dom vad som hänt & man sa att vi skulle komma in direkt för att kolla så att knappen låg rätt i magen... Men vi är ju ute på styrsömathias... Spelar ingen roll utan kom hit & gå via Akuten & gå före alla i kön!!! Men efter ett tag kom dom fram till att han haft peg & då var det ingen fara för pegen har ju gjort så att magsäcken har växt ihop med magen... Skööönt att vi slapp åka in för annars hade det inte blive nå roligt med ambulansbåt/helikopter & en natt på sjukhus...
Nu gick allt bra & det var ingen fara.. Bara bra att det hände för nu slipper man vara orolig att det ska hända när man är själv eller ute på stan första gången...
Snart kommer kusin Hjalmar hem för dop & jag tror Axel & Sixten filar på en hämnd... Hehe ;)

Prinsar på lekterapin







På vägen ner...

Sitter & snackar allvar med MelvinSixten leker med "lilla" Lastbilen...
Olle tittar på dvd... Axel myser i stolen, somnar snart...
Så här trångt blir det om alla ska titta på dvd sammtidigt... (Elin, bilen står still...)

Måste tilläga att alla killar var så himla duktiga att åka bil!! Det här gör vi lätt fler gånger...

Kommit hem & Kommer ikapp...

Vi har haft det fullt upp sedan vi kom hem, så vi har prioriterat annat än sitta vid datorn... Men nu ska jag uppdatera här lite. Mathias jobbar långvecka i veckan & avslutar med helgnätter nu i helgen, medans har ju Lena varit sjukskriven så jag har haft fullt upp med grabbarna & komma iordning efter vår lilla minisemester i Götenborg. Olle har ÄNTLIGEN börjat på dagis & stormtrivs. Vi har kommit ikapp i garderoberna som behöver lite påfyllning i större storlekar & vårkläder... Helt plötsligt har Olle växt ur allt han äger & har shoppat massor i stlk 104... Tvillingarna har fått kalaskläder, söta skjortor & fina byxor till.
Nu sitter jag här i soffan & pustar ut, har fejat hela dagen inför 1års kalaset imorgon... Jag kan knappt fatta att de som..Det har gått ett år redan, dom har blivit stora i smyg känns det som. Idag var Mamma här & myste med barnen, hon satte Axel på Olles trehjuling & där satt han :)) STOR & STOLT!!
När vi kom hem från Göteborg var hela huset skinande rent, Mamma hade varit i farten & skurat... Jätteskönt!!
Farmor hade oxå varit i farten & Morfar då som hade största surprisen av dom alla... Då vi rullade in på vår gata blev vi bländade av nya fina vita GRINDAR!!
Stort TACK alla för all hjälp!!!

2009-04-16

Göteborg

Nu är vi i Göteborg, det kändes nästan som att komma hem då vi rullade in på Ronalds parkering... Det är såå otroligt fin & hemtrevligt här.. Ja, man trivs helt enkelt!!!

Resan hit gick hur bra som helsat!! Vi startade 05.45 & när klockan var 14 hade vi 10 mil kvar & stannade vi för lunch, 2 korta fikapausar innan det 6 inte ett gnäll av någon på hela vägen... Duktiga killar!! Stolt mamma :)
Vi har fått ett rum på vinden brevid våra vänner vilket är jättekul!!! Nu får vi ju chnasen att umgås så mkt vi bara kan medan vi är här! :)

Igår var mathias & Sigge på Sjukhuset hela dagen för vikt, 6970g, längd 65cm, Ultraljud & EKG narkos & NÄS bedömning. Vår "näs"doktor tyckte det var otroligt hur lillnäsan har kunnat växt till sig så bra!! Ena näsborren var som normal sa han & den andra kunde han se några ihopväxta trådar men inget att åtgärda i detta läget.. Skulle det behövas lägre fram så var det ett jättelätt ingrepp. Han sa oxå att om vi var i Göteborg så var det bara att ringa dom & komma en snabbis, för dom ville gärna följa upp detta även om det inte var något problem.
Sååå konstigt att man sa hemma att det var totalt ihopväxt & ett jättekomplicerat ingrepp måsta göras... ??

På kvällen hämtade vi Sushi & käkade då barnen somnat.. Gott!!

Iallafall så fick vi en tid idag 9.30 som vi skulle infinna oss på hjärtdagvården... Vi anmälde oss & man sa att dom inte riktigt visste då ingreppet skulle kunna ske så Sigge fick följa med sina bröder ner på lekterapi i väntan på... Där var vi ett bra tag till vi kände att det var dags för lunch & vi gick allihopa med M & A till gastronomen, sjukhusresturangen & käkade. Så härligt väder i dag så vi kunde sitta ute å äta!! Härligt!!! Sedan tog vi en prom med glass & då klockan var 14.30 fick Sigge komma ner för då var det dax... kl18 fick han komma på operationssal & man kan bli gråhårig av all denna väntan... 19.30 var det klart, Mathias fick komma ner på Uppvaket & hämta ner vår lilla prins på 323, hjärtavdelningen. Operationen hade gått bra förutom att plattan i magen som hållt pegen på plats hade fastnat i matstrupen, men det hade fixat sig & nu var det ingen fara... Mathias ringde nyss & Nu var dom på sal 3, vaksal, där han ska sova ruset av sig inatt & man ska testa så att knappen funkar som den ska innan fi kan åka imorgon... Lite besviken på att han inte får sova med oss men eftersom op blev så sent så är det lika bra att han sover där dom kan hålla ett öga på honom... Lillprinsen som är sååå duktig!!!

Jag har lagt dom andra prinsarna som oxå är duktiga & nu väntar jag på att tvätten ska torka så jag har lämnat dom med barnvakten & sitter i datarummet... Den här gången tog vi ingen dator med oss för att ha så lite packning som möjligt...

Imorgon blir vi väl utskrivna efter ronden gått kan jag tänka & då bär det av till Allum för att handla mat & sedan gå lite i affärer (spingpjucker till Olle som bara har med sig vinterkängor & stövlar) tills peter ringer & vi kan sammanstråla ut till styrsö.. Skönt att va en till vuxen men alla barn & all packning på färjan :)

Vi håller alla tummar & tår för Lillprinsessan att hon snart får bli lite piggare!!! Kämpa på Gumman!!!

2009-04-13

En tanke...

Idag har vi tankarna hos våra vänner i Göteborg. Vi håller tummarna för att allt går bra!!!

Massor av kramar från familjen 5.
Vi ses imorgon!!!

Nu är Påsken över...

Påsken har passerat... Det har vart riktigt mysigt fast pappan har jobbat långhelg... Grillningen i Fredags gick hur bra som helst! Axel sov genom alltihopa, Sixten var vaken & på ett strålande humör, han satt på en filt & vinkade & klappade händerna. Olle poade på med hink & spade.


Allt flöt ju på så smidigt & det har jag alla hjälpsamma & underbara vänner att tacka för!!! Susnne, tack för att du fixade korv åt oss! :) Hoppas Måns hade en bra födelsedag!!!


I Lördags var jag & barnen bara hemma & poade i trädgårde/leråkern.. :) Läntar tills vi får gräsmatta igen!! Olle hittade en mask körde traktor, trehjuling & fylde Axels åkpåse med jord & lera då jag tittade bort... Fy Olle! Morfar var här & målade staketpinnar & sparkade boll med Olle fastän Olle skulle ha bollen & skällde ut Morfar efter noter då han tog den... Ska öva fotbollsvett i sommar :) Haha!







Grabbarna fick Påskägg av Morfar... :)




Olle jobbar...

Igår packade vi vagnen & gick upp till Håstahuliganerna. Vi var ute från kl 10 till klockan 16 & det var sol hela dagen. Vi åt lunch ute & vi hade det grymt härligt! Per Barbro & Cissi kom & drack lite kaffe & hade med sig presenter till alla grabbar. Tusen tack!!

På eftermiddagen/kvällen var vi på middag till Stefan, Linda & Ida med föräldragruppen. Trodde ett tag att vi inte skulle kunna gå & var lite deppad ett tag. Barnvakten ringde & sjukanmälde sig...Vi har ju inte kunnat träffas på över ett år då Sigge vart så dålig så nu hade vi längtat till detta.. Men så ringde vi & sjöng för Siv för hon fyllde år & då sa hon att dom kunde väl komma in & vara barnvakt till smågrabbarna... Såå himla kul att vi fick komma iväg till slut & Olle var duktig trotts att han hade hållt igång ute hela dagen. Vi kom hem strax innan 21. Tack för god mat & trevligt sällskap!!! Tack Morfar & Siv för att ni ställde upp med så kort varssel & på Sivans fördelsedag till på köpe!! Det betydde mycket för oss!!!


Idag regnar det & det är nästan skönt då vi måste vara inne & packa hela dagen... Imorgon åker vi tidigt, hade tänkt komma iväg redan vid 5snåret så vi kommer i tid till Göteborg & kan bädda allas sängar innan det är dax för att lägga sig :)


Idag har Sigge "ålat" typ några centimeter... Det tar sig!!! :)

2009-04-09

Godis Godis godis!!!

Nu har vi varit hemma 4 dagar från sjukhuset & Sixten stormtrivs hemma med grabbarna. han mår som en prins. Just nu när han ligger & sover ( på sin dåliga sida) ligger saturationen på 92! Klart godkänt-det går åt rätt håll!!!

Nu hålller vi på att packar i tanken & inser att det blir myyycket packning :) Tidigt på Tisdag morgon åker vi till Göteborg, hoppas på att komma fram innan kvällsvällingen... Men men, det får ta det tid det tar!

På Onsdag gör vi ett ultraljud hjärta, en näs & narkosbedömning. På Torsdag är dagen D för knappsättning & hoppas det går bra så vi blir utskrivna på Fredag. Näsan tror jag dom kommer att låta bli...
Enligt oss mår han såååå himla bra nu & vi använder sugen ytters sällan, bara ett par ggr om dagen, stor skillnad från att sugit minst en gång i timmen förut.. Det tycker vi om!
Kräkpåsar... vad är det??? Jo det ÄR sant!!! Kommer inga kräkningar längre (PEPPAR PEPPAR TA I TRÄ) Ingen är gladare än oss för det för fyyy va jobbigt det har varit!!!!
Jag undrar om Mthias har tränat i smyg på sjukhuset med honom för den lilla fisen ligger på golvet & säger sitt första ord!!! Bappabbappabbaabbppa... Ok men sen får du lära dig säga mamma :) Maten har ju kommit i skymundan nu då han varit sjuk men nu finns ingen ursäkt längre & vi sätter igång med den eviga matträningen igen...

Idag har vi varit hos min Mormor & druckit Påskkaffe, mysigt! På eftermiddagen blev det Påskmiddag hos Farmor & Farfar. Olle hittade farmors gammla gömmor med smycken/halsband i långa rader som hon sparat till någon lite flicka... Flicka ja... Det blir inga fler barn i vår familj så vi hoppas på peter & sara då :) Iallafall så var det lyckat ute i Norrhoga & olle åkte hem med påskägg & sockerchock.
Nu ska vi gå & lägga oss & ladda för morgondagen, Jag & barnen ska iväg på den årliga grillningen med kompisar & kompisars barn, ska bli riktigt mysigt. Men det blir spännande för jag drar iväg själv med barnen så jag hoppas Axel & Sixten är riktigt trött & sover gott. Sedan hämtar vi pappa på jobbet & åker till Mormor & Mats till stugan i Söderhamn. Ytterligare ett påskbord väntar... Mmmm! Me Like!!!


GLAD PÅSK PÅ ERALLA!!!

2009-04-06

Sal Tigern avd 19

Sal Tigern på Avd. 19
Majskrok
Pappa tycker att jag sitter i ett fängelse...
Syrgas & Dropp
Badar

Göteborg, om en vecka kommer vi! Tjohoo

Nu är vi alla sammlade igen!!!! Sköööönt!!!

Med ett Crp på väg ner, idag på 26, ingen nål för antibiotika & ingen temp så hade mathias packat redan innan ronden kom så när den kom stod dom startklar i dörren & tänkte inte stanna en minut till... :) Hem kom dom med antibiotika & en massa packning... Han ska äta antibiotika 10 dar.

Grabbarna fick packa upp & sova lite, sedan packade vi vagnarna & tog en promenad i vårvädret. När vi kom hem fick Axel ett par galonisar & krypa omkring på kruset.. Det var kuligt! Men han blev tokarg då han inte fick äta sten.. Men i den här familjen äter vi inte sten... Olle lekte med dreneringens rekvisita & Sigge var förtjust över att oxå få komma upp ur vagnen för en stund :)

Idag ringde dom från Göteborg & bekräftade att latt var klart! Den 15e ska vi vara på hjärtdagvården för ett EKG UL & näsbedömning. Sedan blir det operation den 16e. Jag längtar!!! Ska bli riktigt roligt & pricken över i är att vi åker dit medan Sigge mår bra & det blir en liten minisemester som vi förhoppningsvis avslutar på Styrsö... Vi får se om Peter hinner lägga nå golv bara.... :) Att Ester, Elsa, Markus & Angela kommer vara där samtidigt är ju ett otroligt sammanträffande! Lite jobbigare operation för er men vi vet att er lilla prinssesa är i rätta händer!! Ska bli så kul att träffa er igen! Olle & Elsa kommer ha såå roligt på lekterapin :)

Men men... Först kommer påsken & då har vi fullspäckat schema, vet inte då vi ska ha tid att packa direkt... Haha!

2009-04-05

S;ndag morgon!

Axel 'r mycket piggare idag, sov till 06.30 utan ett pip p[ hela natten.. Eller en g[ng fick jag g[ upp till honom ^ en g[ng till Olle.

Hmm... Vad har h'nt m datorn___ Den vill liksom inte som jag vill ^ byter ut vissa tecken... Typiskt! Tur att Mathias kommer hem en sv'ng senare...

Sixten m[r ox[ lite b'tre.. b'ttre [ b'ttre dag f;r dag trallala... >( N[len gick s;nder i natt igen ^ man tog crp vilket l[g p[ 40 s[ det ser bra ut... nu ska vi kolla p[ ronden hur vi g;r med n[len, han f[r ju antibiotika med den... Om vi m[ste forts'tta m[ste narkos komma ^ s'tta den... Vikten g[r ner[t men det g;r den ju d[ han 'r sjuk... S[ vi blundar nu!!

Farmor ^ farfar kommer in, ska sitta med Sigge p[ efermiddagen s[ Mathias kan komma hem ^ g[ p[ Melvins kalas idag.

Morfar ringde nyss, han sa att han skulle komma in ^ m[la lite p[ grindpinnarna!! >( han hade v'l l'st bloggen ^ var lite orolig f;r v[r lilla rymmling... Tack Morfar!!! Ett jobb som inte kommer bli klart imorgon om vi ska fixa sj'lv... Bra med lite hj'lp!

Nu ska vi kl' p[ oss! Kan inte g[ i pyjamas hela dagen.... Haha had=e!

2009-04-04

Sol sol sol...

Axel är piggare men hade 38.1 i morse... Får kolla igen imorgonbitti, han var inte helt nöjd vid läggning ikväll...

Är så less på att vara ensam nu så i morse ringde jag ner till mamma & frågade om det var ok om vi kom ner & käkade frulle med dom... Och det var det ju såklart :) Efter Frukosten gick jag mamma & barnen, Olle & Axel ner på stan & kikade lite & köpte present till Melvan. Hittade mkt fina sommarkläder till Olle men får ta det en annan dag.. Jag behöver oxå.. Min garderob gapar toooomt....

Efter lunch var det dax att gå på kalas. Som en surprise så kom Sixten & Mathias hem på permis & gjorde följe med oss upp till Melvins 3års kalas. Permis ute, nu är det är inte såå lång tid kvar på skilda håll... Igår hade han ingen feber, idag vet jag faktiskt inte men CRP har faktiskt gått ner till 70 så det är ju positivt! Mammas lilla prins...

Kalaset var ju iallafall väldigt lyckat som höll utomhus, alla ungar lekte tokmkt... Det var gryyyymt väder & det käns i ansiktet nu att vi suttit i solen... :) Äntligen!!!! Olle den lilla busen han rymde på trehjulingen... När jag hittade honom & kom ifatt han var han redan famme vid dagis... Crazy kid! Han fattade ingenting utan var ju bara ute & cyklade, så när jag fick tag på honom fattade han noll av vad jag sa om att mamma blev orolig & sånt.. Haha... 10 min senare sparkade han iväg på Edvins sparkcykel & helt plöttsligt slängde han cykeln, sprang rätt ut på parkeringen... Herreguuuud! Ingen lugn stund!!! Nu får grabbarna komma hem så vi kan fortsätta med evighetsmålningen av grindpinnar... För grindarna är vekligen ett måste...

Tittar på vädret.. Hoppas det inte stämmer... +1 med snö.... Fy faaan vilket skiit!
Sov gott alla mina älsklingar!!!

Nu håller vi alla tummar vi har för att vi kan åka till Göteborg efter påsk för våra nya vänner vi spenderade nästan all tid med första svängen där ska dit & göra sin andra operation precis då & det betyder ju att vi får träffas igen isåfall!!!! Olle+Elsa=SANT :=) Hoppas hoppas hoppas!!!

2009-04-03

Sjuk sjuk sjuk...

Kommer nog aldrig vänja mig vid att en liten förkylning aldrig mer kommer att vara så liten... Utan en skitstor skit sak för oss...

Sixten fick nog inte så mycket vila som han nog behövde, eller det beror väl inte på det igentligen... Vi har ju blivit smittad av ett enormt förkylningsvirus & som alltid (nästan alltid) när Sigge blir förkyld hamnar vi ju på sjukhuset... Har klarat oss ganska länge nu, dels med att inte bli förkyld men oxå för att vi klarat dom "små" förkylningarna själv hemma med inhalationer... Men denna gången fixade han det inte utan måste ligga inne med mkt inhalationer, syrgas, dropp & intravenöst antibiotika. Jobbigt när nålen går sönder hela tiden & man måste sticka honom på nytt överallt, men han är duktig!!! Han är tapper vår lilla kille...

Han har ett crp på 117 som förhoppningsvis går ner imorgon med tanke på antibiotikan man satt in... Plåtarna på lungorna ser inte så bra ut, men det är den "dåliga" lungan som är mest angripen...

Tack Mormor & Framor för att ni hälsar på Sixten & ställer upp i ur & skur...
Tack Elin & Peter för ni springer ärenden som att köpa mjölk sent på kvällen... (trots skavsår :=)))))) Hahaha)
Gryyymt att Mats kunde vara med Olle idag då jag var tvungen att åka upp med Axel!!!
Vad skulle vi göra utan er???

Inte nog med detta så trodde vi ju att Axel var frisk... Men icke för när jag hämtade honom i sin säng i morse var han brännhet igen... 39.2... VA!?!!! Helt otroligt... Vi åkte in så man fick titta på honom, lite läskigt att sjukan tar om så tvärt med så hög feber... crp låg på under 8 så ingen fara på take.. Hoppas det stannar där nu!!

Imorgon ska vi på kalas, Melvan fyller 3år. Helt otroligt va fort tiden går... Snart kan dom gå, sa vi för inte så länge sen & nu är dom liksom storkillar... :) Mamma kommer iallafalll & är med Axel för han kan ju inte följa då han har feber... Sen tror jag hon sa att hon skulle stanna på kvällen & laga mat... Kanon!
Idag var jag så sugen på att beställa hem pizza/kebab till middag, men eftersom jag inte orkade åka & hämta med barnen ( är ju själv+att jag inte ville släpa med mig Axel som är dålig) så fick det bli Findus köttsoppa med frysbrända tekakort & (har inte vart & handlat på länge nu) Kändes lite B sådär på en fredagkväll... Men Olle fick popcorn & festis till Bompa så han brydde sig nog inte så mycket ;)

Jag vet att klockan är mycket men tänkte ändå ta tag i vår hall innan jag går & lägger mig... Vagnar vintekläder vårkläder galonisar åkpåsar filtar väskor mössor vantar, Ja vad mer kan det va??? Jo höll på glömma... GRUS GRSU & ännu mera GRUS & helt otroligt rörigt!!! Läääängtar till sommar då barnen kan slägas i vagnen i bara blöja :)) Härliga tid!!
Är det någon som håller med mig???? :=)

Godnatt & sov gott alla!
Kan ju lova att jag är sååååååååååå himla avis på alla som haft grillpremiär ikväll!!!!! Jag döööör va gott!!!