2009-02-26

Snart 7000-tårta :)



Rs-vaccin & vägning idag...
Mycket nöjda föräldrar går hem med en tyngre Sixten 6770g!!!! Fan va bra!
Med den här ökningen bestämmer vi oss för att behålla pumpen ett tag & ta tag i hungerkänslor längre fram... Måste ju ändå prioritera att han går upp i vikt!!! Har beställt en väska som hör till & som nog kommer göra vardagen lite enklare att klara av..

Nu har Mathias ÄNTLIGEN fått komma iväg & titta på Hockey BRYNÄS-TIMRÅ tror jag det va... Så resten av familjen är hemma... Håller just nü på att städa upp efter dagen, byta till pyamas, inhalera & förbereda för kvällen & morgonen då Mathias jobbar fm & Olle ska följa med dagis till pulkabacken & åka pulka! Mysigt!!

2009-02-24

Älskade ungar











Idag har vi bakat grymt goa semlor... Sååå goa, tillomed Olle (frukt & grönsaksmonstret vårat ;)) käkade & hade grädde i HELA ansiktet!! :) Gullig!!!

Dagen har tuffat på & måste faktiskt erkänna att lite skönt med matpump är det då vi inte behäver passa tider för maten & passa Sigge efter maten.. Nu har han utvecklats mkt på bara någon dag i att sitta & var med i leken på golvet med brorsorna.. Kul att se!!
Vi har varit på tal & sväljcenter idag & kom på när vi kom fram att vi glömde semlorna som vi hade med till M. Ringde Mathias som fick klä på killarna hemma & komma med dom :) M blev jätteglad!!! Kul!! Vi ska köra på som vanligt med all matträning & motorisk träning... Bakläxa med att ha honom i bärsele... Börja med det imorgon!! I bärselet ska Sigge känna sig trygg, höra våra andetag & hjärtslag.. Förhoppningsvis ska det göra att han iallafall inte kräks av att vara stessad & orolig. Passar vi på med detta nu då vi kör med matpumpen så är det 2 faktorer som kanske gör att han kräks lite mindre & det är ju perfekt!! Vill ju få honom att glömma bort hur man gör.. ;) Haha om det går...

Axel vill gärna trippa runt på tårna nu medan han håller oss i händerna.. Har tagit ner "läragåvagnen" från vinden. Axel var totalt ointresserad & helt plötsligt så skulle Olle ha den & köra rally över knoddarnas fingrar & fötter, så nu har vi ställt bort den igen :)
Ber Axel om en puss till mamma & då gapar han, räcker ut tungan & lutar sig fram mot mig :) Pussgurka!! :)
Sigge klappar händerna på beställning & är hur mallig som helst!! :)
Olle har blivit en riktig bagare som hjälpte mamma baka semlor idag.. Gick mycket bättre än saffransbaket i julas :)

Mina duktiga killar!!! Snart blir knoddarna 1 år.. Helt otroligt va fort tiden gått!!!

2009-02-23

6635g???

Idag har vi varit på Barnmottagningen & pratat med Dr T. Inget speciellt sas eller hände förutom det vanliga med vikt & satkoll. Självklart så lyssnade han på honom & kollade i öron & hals.. Såg att han var irriterad i halsen, tror jag det efter all hosta & kräkningar... Vi kommer fram till att han något virus som påverkar & gör att kräkningarna ökar.. Behövs ju så lite på honom... Men det visste vi ju lite...

Det positiva med besöket var ju faktiskt att killen ÖKAT i vikt???? Japp!! 6635g hela 100g sen i Torsdags... Det var ju lite otippat men väldigt välkommet!!! (tack vare pumpen)

Väldigt skönt oxå att bruta den fula ovanan, kräkningar, med pumpen! För det blir faktiskt bättre.. Det negativa är ju faktiskt att han inte får känna några hungerkännslor... Men för att vi alla ska kunna ladda lite batterier så är detta ändå ganska skönt!! Behöver ju inte passa tider på samma sätt & Sigge kan vara med Brorsorna på golvet & leka på ett annat sätt då man inte behöver oroas för kräkningar... Pumpen går på sakta sakta fart & ännu saktare på natten.. 5ml rapsolja lite nu & då & vi hoppas på några kräkfria dagar & kiss i blöjan!!! Tanken är att ha matpumpen ngn vecka sedan komma tillbaka till måltider igen..

Vi bad Dr T att kontakta Uppsala för att få fixa pegen & skicka remiss till Öron så vi får kolla upp näsan igen.. Nu vill vi undanröja alla misstänkta hinder för att kräkningarna ska kunna avta!!!

Imöra blir det semelbak!!! Natti natti

2009-02-22

Kräk kräk kräk...

Vi tänkte att vi måste ju ge det ett till försök!!! Så vi drog till Hedebacken igår igen... Sigge & Axel fick åka vagn upp med Mormor & Mats & vi andra åkte bil... Lagom efter 2 åk 2 tuggor macka & en kopp blåbärssaft hade vi fått nog... Höll på att frysa ihjäl... Ssigge hade kräkts ner hela sigo vagnen (vaknade precis då matningen var klar...) Olle vägrade vantar & jag var stelfrusen som stått stilla & matat Sigge allt för länge... Vid middagstid ca 17 så hade sSigge inte fått behålla en droppe av maten så då ringde vi upp på barn & bad dom fixa Sigges Matpump som väntar på att bli använd för detta går ju inte... Hoppas på att det vänder med den tänkte vi, så vi slipper åka in & sätta dropp... Hittills har vi knappt märkt någon skillnad... Satte på den igårkväll & tänkte låta den gå under natten för att fånga upp det som förlorats under dagen.. Men vid 23 så började han ulka & schöjjas & hosta så då var ju det bevis nog på att det inte går att ge honom mat på natten.. Inte en små millilitrar.. Vi satte på pumpen i morse igen & minst hälften av all mat har ju kommit upp igen... Imorgon håller vi tummarna för att vår Dr T finns på plats för då läre vi åka in med skrutten & ta en vikt.. Kommer inte bli kul då vi till & med märker på blöjjorna att dom blivit för stora...

2009-02-20

En något bättre dag...

Trodde inte det var sant då jag klev upp i morse då termometern visade -19. Fy f-n va kallt!! Nu får det va nog!! Vill att våren ska komma & knacka på dörren... Tackdropp & en värmande sol på kinderna... Finns det nå bättre??? Näää..

Det blev inga skridskor för Olle idag som var tänkt.. Men det gick nog lika bra med Mulle Meck med kussarna & lunch på Donken :)

Jag stannade hemma med småfröna & donade lite.. Mormor & Mats kommer på middag & vi slår på stort med 3rätters :) Sedan blir det Let´s Dance & ljuv sång till Lips, X-box. Nu ska mamma äntligen få visa vad hon går för!!! Hehe..

Sigges dag har varit bättre idag, medvetet då vi hållt allt liv & rörelse borta från honom... Lung & ro med mamma Så mår jag bäst, tycker han! Nåja.. Några kräkningar har det varit ändå men inga kaskader som igår... Bara bytt fyra tröjor hittills... Hoppas på ett fortsatt lugn i vårt kräkmonsters mage resten av kvällen!!

Trevlig helg alla!! Kramen

2009-02-19

Pricken över i

Och som gräddan på moset eller pricken över i så kommer vi hem efter den urusla vägningen, som vi bara vill glömma, & pumpar på med rapsolja 10 ml Sedan mat 160ml... Det gick sådär kan jag säga... Kräktes fontän i sin vagn, har en sulky inne för Sigge som vi kör runt honom i när han äter & är nyäten så man inte behöver lyfta & flytta så mkt. Jag släppte allt & var tvungen att gå ifrån ett tag 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10... Kom tillbaka & matade på, vad händer? Jo om inte en till fontän över hela sig & köksbordet... Mathias torkade upp varenda liten droppe & så börjar vi om.. En ny fontän över hela sig & köksbordet... Då bröt jag ihop!!!

Under hela tiden så har vi ju oxå Olle & Axel hemma som allt för ofta får sköta sig själv.. Just nu Axel underst & Olle överst... Axel skriker med krokodiltårar, Olle säger oftast förlåt...

Då Olle & Axel hade somnat för natten vi 19 så tog jag tag i mog själv... Bytte kläder & piffade lite inför 30års kalas hos Mathias kompis... Medans så satt Mathias nere & matade vårt lilla KRÄKMONSTER & när jag var klar så var det Mathias tur att göra sig iordning, så vi bytte plats... Hm.. Precis då jag satte mig kom en jätte KASKAD Över hela mig, soffan & väggen... Då var det bara att börja om... Tvätta hår & byta kläder, mm mm...

Vilken dag... Jag hoppas att det inte kan bli värre än så här!! Det börjar bli tjatigt nu...

Sigge Kräkmonster...

Fan fan fan... Jävla skit rent ut sagt!! Blir så less på det här nu.
Har varit på barnmott. & vägt vårt lilla/stora KRÄKMONSTER... Ena veckan kan man gå hem glad för han har gått upp som han ska.. nästa vecka kan man gå hem med tårar i ögonen & medan man ransakar sig sjäv.. Hur skulle vi ha gjort då?? Kanske stannat hemma från Hedebacken & från Morfars kalas från alla mysiga promenader i solen.. Då hade det ju varit lugn & ro för honom & han kanske hade klarat sig från kräkningar..(han hade kräkts iallafall) Men det går inte!!! Alla måste få vara ute varje dag!! Även Sixten!! Alla måste få leva ett rellativt normalt liv åka pulka skidor träffa kompisar om vi nu måste vara ute & träffa folk så får det väl vara så.. Men vi kan ju inte isolera oss inne längre, vi kommer att bryta ihop...

Idag var det en skitvägning! 6535g Ner 35g på en Vecka... Man blir sååååå himla less... Vad ska man göra???

Killen blir ju äldre & visar tydligt att han inte vill sitta/ligga still efter maten Han ska upp & hoppa i knä ålar sig ur vagnen så man måsta plocka upp honom... Hur ska han kunna behålla maten då???

Det sägs att vid ett års ålder brukar refluxen på småbarn ge med sig.. Jag hoppas att det stämmer.. Bara 2 månader kvar då...

2009-02-15

Debut på Slalomskidor!

Olle gjorde debut på Slalomskidorna idag!!!!! Han var ju grymt duktig & åkte åk efter åk... Fikade korvmacka & varm choklad, ett måste, sedan drog vi på pjäxorna igen & ut i backen... Vi fick låna ett skidsele som vi provade & det var ju kanon.
Axel & Sixten var oxå med, sov mest men vaknade mot sluetet.. Då vi hade fikat klart... Duktigt!!! Sigge fick mat, höll på att frysa ihjäl då jag var tvungen att stå stilla vid vagnen hela tiden medan jag matade... När matningen var klar så tackade han för maten med att... Japp... Kräkas upp alltihopa... Tack för den!!! Jaja.. När båda var vaken & Sigge nykräken så kunde vi ju lika gärna latja lite så jag "satte" ner dom i Olles pulka & drog runt med dom... Tyckte väl att det var sådär kul :)

Nu när alla barnen sover & allt är klart för dagen så tar vi med datorn till sängen & kollar på en film...

2009-02-14

Läkarbesök

Igår var vi hos Dr T på Ultraljud av hjärtat mm. Det gick kanonbra & Sixten skötte sig exemplariskt!! :)

Vikt 6570g
Längd 64,5cm

För 2 veckor sedan låg längden på 62cm vilket kändes väldigt kort, måste ha blivit ngt fel då vi mätte honom. Dr T sa att idag gäller det att Sigge sträcker på sig då vi mäter honom & det gjorde han ju.. Han är fortfarande väldigt kort med kurvan ser betydligt bättre ut med sina 64,5cm...

Ultraljudet gick bra & det såg bra ut!! Märks att Sigge blir äldre & mer livligare då han inte har någon lust att ligga/sitta stilla så länge... Han hade lite styrigt med stetoskopet som han drog i & satte mellan tårna & sparkade på... :)

Vi fortsätter med medicinerna: Inhal- 1*Airomir + 2*Pulmicort & Flutide Nasal Morgon & kväll. Nexium morgon & rapsolja så ofta vi kan...

Pratade om att näsan ev. börjar bli trång igen.. Men väntar ngn vecka med att gå till "näsdoktorn" för att se om det är ngn förkylning/tänder eller nåt som ställer till det för honom... Anledningen till att vi spånar i detta är att killen vägrar nappen sen ett tag tillbaka & att vi inte kommer framåt med matningen... Vet man ju själv att det är skitjobbigt att äta då man är täppt i näsan.. Tänk då att stoppa igen helt & suga på en napp...

Snart kommer dom förhoppningsvis att höra av sig från Uppsala för en tid om Byte från peg till knapp & då ska vi "fixa" till ögat på honom samtidigt!! Kommer bli skönt för honom att inte behöva vakna varje morgon med ett igenklibbat öga som man måste fukta upp under kranen om han ska få upp det..

Den här veckan har ju Mathias börjat jobba & jag o Lena har gett oss fn på att vi ska kunna gå ut en gång om dagen på en prom med barnen.. Så efter en jäkla timing med olika mat/sovtider för 3 ungar har vi tagit oss ut varje dag denna vecka!!! Så skönt!! Sigge avslutar denna vecka med rödrosiga kinder flygandes i pulkabacken med pappa... :) Hade friluftsdag med vecka6/vecka3 gänget i pulkabacken med korvgrillning idag!! Solen värmde & det var riktigt mysigt!!!!

Imorgon blir det slalom i Hedebacken för Olle på sina nya slalomskidor :) Dom kom Farmor & överaskade med på eftermiddagen, även kom hon med massa tröjor från polarn & pyret.. Snyyygt!!! Pappan fick en leksak från elgiganten, en vebkamera så Fammo & Faffa ska kunna träffa oss fast dom är sjuka :) TACK FAMMO!!!

2009-02-11

LIte ditt & datt..

Nu var det ett tag sen...

Jag har hunnit med en UNDERBAR SPA helg med mina brudar. Fan va ni är bra!!! ;) Fick massor av energi intankat!!!
Åkte upp till Sundsvall redan på Fredag morgon. Började med en fika, sedan shopping för hela slanten :) nästan... Det blev ett glas vin för oss alla på lunchen sedan åkte vi upp & checkade in på hotellet Bastade & drack skumpa innan vi drog ner på krogen & käkade & drack mer vin... :) Hela Lördagen var vi på SPA Sedan middag på Hotellet.. På söndag sov vi ut & Sedan körde vi bil i snöstorm tillbaka till Hudiksvall & vardagen igen... med älskade ungar & pappor :)

Men efter en kväll på krogen & min otur, jag & elektronik går inte ihop, så är kameran inlämnad på lagning :( Usch va tråkigt det känns.. Som ett straff för att man råkade ha skoj med brudarna en helg... Så om fotona lyser med sin frånvaro vet ni varför... Fråga mig inte!!

Grabbarna har ju varit sjuka, mest Axel som fått smaka på Sixtens inhalations mediciner... Jag är nästan säker på att vi har fått en kille med förkylningsastma på halsen... Han hostar & hostar & blir så himla dålig då han blir förkyld... Idag låg en återkallelse till Sigges Dr T till Axel. han fick ju ligga inne m Sigge & inhalera sist dom var sjuka oxå... Man får ju inte glömma Axel bara för att vi hela tiden kommer att ha en ännumer sjuk Sixten.

Förra vecka slutade vi mata Sigge på natten & så har vi fortsatt.. Det har funkat jättebra hittills & för 3 dagar sen slutade vi även med det sena kvällsmålet som han fick vi 23 & vaknade efter för att kräkas.. Samtidigt ökar vi ju naturligtvis mängden på mat varje måltid & vi ser inte att han kräks mer av det inte mindre heller.. Men vi tror att om han får sova mycket & ostört måste det påverka kroppen bara positivt!!!

Idag har vi varit på Tal & Svälj center igen.. Fixade barnvakt till Olle Axel så vi kunde gå alla tre på detta för nu har det känts som att vi kört fast ett tag.. & helt otroligt så kommer man hem med så mkt mer energi även fast man pratar om saker som man egentligen redan vet & har lite koll på.. Men man behöver ju få höra det från någon annan oxå.. Vi tycker ju inte att han utvecklas något i mat & mindre kräkningar.. Däremot kommer överens om att han utvecklas på annat sätt då han sitter väldigt bra han går lite i gåstolen mm mm.
M tycker det är jättebra att vi slutat med nattmaten, viktigt i denna ålder att sova på natten & för oss känns det ju jättebra!! Kommer nog att visa sig positivt längre fam säger hon, då vi kommit in i det mer.. Väldigt viktigt för oss att få sova & få tid till varandra oxå påminner hon oss om.. Viktigt att höra!!! Viktigt att genomföra!!!

Mathias har börjat jobba efter en låååång "pappaledighet" eller vård av allvarligt sjukt barn som det heter... Snart 10 månader ledigt, från jobbet iallafall... Det finns ju många olika ledigheter... Nu när han åker på jobbet känner han nog att han åker på semester :) Inatt blir det första natten som han jobbar & det ska ju blir intressant att sova med 3 småkillar... Alla i olika rum & sängar men tror att det kommer gå lysande... Mathias kommer ju hem på morgonquisten & hjälper till med Sigges morgon bestyr... Skööönt!!!

Men om detta ska gå ska jag nog lägga ner & gå upp å lägga mig nu...

2009-02-04

Snor & snögrotta...

Jaha.. Då är det förkylningar på ingående... Typiskt!!!! Halkar ju hela tiden bak med Sigges matträning när det blir någon förkylning el nåt annat oxå... Men än så länge är han ok, lite sämre i näsan än vad han brukar vara.. Det är Axel som är riktigt sjuk.. Bröt ut i natt snorig, hosta & rinn i ögat.. Ikväll hade han 38 i feber.. =( Fy!! Hostan vill ju aldrig släppa på honom.. Har hostat till & från sen i höstas... Får ta med honom till vår Dr T igen...
Olle var snorig i helgen som gick över på någon dag så jag hoppas att det är det som spökar hos smågrabbarna oxå.. Då blir det inte så långvarigt kanske.. Vi var ju i stugan på Lördagen, grillade korv åkte spark, bob & badade.. Mats & Mormor har ju en HÄRLIG jacuzzi nere vid vattnet & Olle fick mysa med Pappa & Mats.. Det var nog badet som lockade fram snoret... Tråkige!!!

BVC
Idag var Jag & SiggeBVC & fick spruta... Inte populärt men han är duktig!! Vi bokar tid på kvällen innan stängning så vi slipper träffa massa sjuka barn.. Det vill vi ju inte!! Iallafall så passade jag på att ta en vikt på den lilla gossen.. Som man snart kan börja kalla tjockis =)
6375g!!!!!!!!! Jag blev så glad & pussade honom på magen då han låg kvar på vågen & han skrattade av förtjusning.. =) Då vi satte oss i bilen för att åka hem ringde jag till mathias & tjoade... 6375!!! YES!!! TJOHOO!!! Folk utanför undrade nog vad det var för en dåre som satt & skrek i bilen =))))

Idag har Pappa & Olle vart med kompisar i Enånger & Byggt snögrotta & Grillat korv.. Luktar f_n i hallen av brandrök.. Men dom hade haft roligt & Olle somnade 45 min i bilen på väg hem efter kl 15 & jag tänkte nu blir det sen kväll ikväll.. Men inte då.. 19.00 Godnatt mamma...

Jag Olle & Mormor har bokat resa!!! Så himla mysigt det ska bli!!! Jag & mamma har ju alltid åkt varje år i maj förr om åren men det var ett tag sen nu. Jag känner att Olle behöver lite egen mammatid & att mamman behöver oxå lite mammatid.. =) Och iväg till sol & bad bär det i Maj. Bahia Feliz, Gran Canaria. Sköööönt!!!

2009-02-01

Det går framåt...

Det händer mycket nu hemma hos familjen Norin/Lindgren...


Sixten har lärt sig att springa runt i gåstolen så nu får man gå & leta efter honom ibland... När man hittar honom blir han överlycklig & står i gåstolen & hoppar... =) Han sitter jättebra & faller han så har han ändå lite koll & kan ta emot sig!! Duktig!! Han har inte vart riktigt på humör då vi ska träna inför maten då han ska bita på vårt finger.. Nu vet vi varför.. Han har fått en tand!!! Somnar strax före 19 varje kväll, helt slut! Vaknar några tillfällen under kvällen men sover sedan till kl 6 på morgonen..
Vi kämpar med maten.. Killen vill ju inte äta själv utan vet ju att han blir mätt ändå.. Så fort han får något i munnen hostar & ulkar han.. Blir riktigt illamående... Tråkigt!! Man tappar tålamodet många ggr om... Men det är bara att kämpa!!


Axel kryper för fullt & vet inte hur många gånger om dagen vi får plocka "skräp" ur munnen på honom... Han har hittat kastrullskåpet & det är ju kul!!! Hans tänder är oxå på väg men har inte spruckit igenom som Sigges... Axel bajsar ca 7 ggr om dagen & gärna genom blöjan & ut i byxorna så det blir en del blöjbyten & bad oxå. Axel somnar gärna före 19 om vi hinner lägga honom.. Annars blir det så fort mamma & pappa fixat färdigt med middag pyamas lelle städ av leksaker mm mm. Axel är såååå duktig.. Roar sig själv hela dagarna men blir arg då Olle lägger sig eller ställer sig på honom.. För att inte tala om när han drar honom i öronen...


Olle är en duktig storebror som gärna servar sina bröder med leksaker (inga bilar då) Det märks tydligt att han skriker efter uppmärksamhet på helgerna då vi inte har lika mycket tid som på veckodagarna då Lena är här.. Olle älskar Lena!!! Men vi har gjort ett försök t skridskor idag.. Det blev en kort sväng innan lunch, så en hungrig Olle orkade typ bara 4meter =)
Olle håller på att sluta med nappen.. Inget vi tänkt göra än utan sagt att han ska få ha den kvar eftersom läget är som det är.. Men en kväll glömde vi av att ta med den i sängen & han somnade lika bra utan... Han har fått den på natten då han vaknat.. Men nu är det 3e dagen i rad han somnar utan så nu kanske han inte kommer sakna den på natten heller...

Morgonmys med Lena Pena...